Hilda en het Verborgen Volk van Stephen Davies

H

Ontdekkingsreiziger, avonturier, tekenaar: ontmoet Hilda!

Hilda woont samen met haar moeder en haar voshertje Twijg in een toverachtige vallei vol bijzondere wezens: van een angstaanjagende trol tot een mysterieuze Middernachtreus.

Als hun huis wordt aangevallen door een stel bijdehante elfjes, wil haar moeder naar de stad verhuizen. Maar als het aan Hilda ligt, komt daar niks van in! Zal het haar lukken om op tijd vrede te sluiten met het elfenvolk?

Deze nieuwe boekenserie is geïnspireerd op de populaire Netflix-animatieserie Hilda.

De Mening van Jeroen

Als ik de naam Luke Pearson bij boekenfans laat vallen, dan weet bijna niemand wie dit is. En de zeldzame ziel die dan wel al van deze man heeft gehoord kent die eigenlijk uitsluitend van zijn werk als illustrator bij de Hilda comic (of reeks op netflix) en misschien een paar episodes van Adventure Time. De man is dan ook geen schrijver pur sang, maar eerder een tekentalent die de keuze heeft gemaakt om van zijn bekende comic door Stephen Davies te laten adapteren tot een volledig leesverhaal.

De tekenstijl van de cover en de illustraties doorheen het boek, zal zeker bekend lijken bij fans van Cartoon Network en dergelijke. Terwijl de meeste tekeningen in een leesboek slechts ondersteunend zijn bij het eigenlijke verhaal, merk je bij de leesbeurt van Het Verborgen Volk overduidelijk dat hier de omgekeerde aanpak werd doorgevoerd. De quasi sepiakleurige wezens en personages uit het verhaal lijken haast een cross-over tussen Adventure Time en Gravity Falls en spelen in op een cartoontrend die momenteel heel erg in is bij het jonge (tv-minnende) volkje.

Het plot neigt erg naar de klassieke elementen van een sprookje en richt zich voornamelijk tot de leeftijd van 8 a 10-jarigen gezien de eenvoud van de verhaallijn en de licht belerende boodschap die in het geheel zit vervat. De tekeningen zijn voor deze leeftijdscategorie een welkome afwisseling tussen de teksten door en maken de leesbeurt voldoende toegankelijk. Moeilijke woorden zal je in dit boek niet vinden, al zou ik aanraden om bij 8-jarigen en jonger alsnog te voorzien in een gezamenlijke leesbeurt of het boek gewoon lekker voor te lezen met je kind op schoot.

Alhoewel het boek voor de beoogde doelgroep een aanrader kan genoemd worden en heel wat kinderen zal weten te verleiden tot een leesbeurt, zal een ouder publiek van pakweg 12+ hierbij wat op zijn honger blijven zitten. (De spreekwoordelijke uitzondering ter zijde gelaten)

Het boek heeft een beperkte omvang, leest vlot en is een fantasierijk verhaaltje met één grote plotlijn. De coverafbeelding en illustraties zullen door hun herkenbaarheid zeker aanspreken. Wil je dus nog een cadeautje voor de communiefeesten, of heb je binnenkort een verjaardag, dan weet je meteen wat gekocht.

Boekgegevens :

  • Hilda en het Verborgen Volk
  • Auteur : Stephen Davies
  • Illustrator : Luke Pearson
  • Uitgeverij : Condor
  • ISBN : 9789492899644

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories