Ik ben echt niet bang van Rick Meijer

I

Lana ziet het spookhuis dichterbij komen. Nog maar een paar stappen tot… Opeens wordt alles donker. Wat gebeurt er allemaal? En waar komen haar klasgenoten Jasmijn en Saar plotseling vandaan? Langzaam kruipt het kippenvel over Lana’s armen heen. Dan gaan de deuren open…
Durf jij mee het spookhuis in? Maar pas op! Niets is wat het lijkt, als je door Lana’s ogen kijkt.

De mening van Jeroen

De herfstvakantie en meer bepaald Halloween is niet alleen het moment bij uitstek om lekker voor de buis te gaan nestelen met een griezelige film of allerlei tekenfilms in monsterthema te zien voorbij komen, het is tevens een ideaal moment om je eens te buigen over de boeken die het thema aanraken. Rick Meijer en Esther Malaparte sloegen de handen in elkaar en leveren netjes op tijd hun kinderboekje “Ik ben echt niet bang” af voor het grote publiek.

Meijer brengt de inhoud van het verhaal op rijm en verdeelt die gelijkmatig over de pagina’s van het boek. Malaparte voorziet daarbij wondermooie tekeningen die telkens twee aangrenzende pagina’s beslaan. De illustraties zelf moeten het niet hebben veel details, ze worden paginagroot weergegeven met wisselend perspectief. De tekeningen zijn eerder abstract maar uiterst origineel te noemen. Het is een constante wisselwerking tussen licht en schaduw met een overheersende donkere sfeer. En net die zijn het sterke element van deze uitgave. Malaparte heeft een heel aparte stijl die perfect past bij de verhaallijn.

Het boekje kan gebruikt worden voor beginnende lezers om zelf door te nemen, maar het leent zich het beste voor een voorleesbeurt. De tekeningen zijn voldoende groot om voor een volledige klas te tonen, zonder dat de kinderen met hun neus tussen de bladzijdes moeten vertoeven. Het verhaal zelf mag dan wel over griezelen en angsten gaan, het jaagt de lezertjes helemaal geen schrik aan en brengt een mooie boodschap aan hoe je met je eigen fantasie alle kanten op kunt.

Wil je je kinderen op een laagdrempelige manier in de sfeer van Halloween onderdompelen, dan is deze uitgave een perfecte keuze. En is Halloween voorbij, dan kan je hen aan de hand van het verhaal ook leren dat je met een beetje fantasie best je eigen angsten de baas kunt.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories