Schaduwkoningin van Garvin Pouw

S

In de Valta, een enorm sprookjeswoud waar lang geleden een duistere macht is binnengevallen, proberen de riviernimfen Nîve en Nakisa wanhopig iets te maken van hun bedreigde bestaan. Wanneer het noodlot hun thuisdorp treft, lijkt de vergiftiging die de Valta teistert ook hen te raken. De duistere veldheer Isinger stuurt zijn beul Fellkra, een donkere nimf, op hen af. Nîve krijgt tijdens een schermutseling Fellkra’s zwaard in handen, waardoor het lot een vreemde wending neemt. Heeft Nîve het zwaard gestolen of is het Fellkra die ervoor zorgt dat haar zwaard bij Nîve in handen valt?

De dans van de drie nimfen om het zwaard staat centraal in hun tocht richting de “Licht-Val”, de enige nog staande vesting van de nimfen. Dat is de laatste plek waar misschien nog hulp te vinden is voor het redden van hun wereld. Of ligt die hoop in handen van Nîve?

Schaduwkoningin is een high fantasy roman vol fantastische landschappen en betoverende wezens. Een groots avontuur alsmede een psychologische thriller, bedoeld om de lezer mee te slepen naar een spannende, exotische wereld voorbij hun wildste dromen…

De Mening van Véronique

Bij sommige boeken word je direct meegezogen in een verhaal. Bij Schaduwkoningin word je eerst bedwelmd door het overaanbod aan prachtige beschrijvingen van de setting van dit boek. Door deze uitgebreide uiteenzetting was ik verplicht om sommige delen van mijn pagina’s, nog een keer te herlezen om mee op  de vlucht te zijn met de personages van het boek.

Dit is beslist een boek dat je meer dan 1 keer moet lezen om alle details uit het boek te kunnen halen. Maar met zijn 563 bladzijden is dit voor lezers met een lange TBR-lijst waarschijnlijk onmogelijk.

De hoofdstukken omvatten heel wat pagina’s en het duurt soms een poosje vooraleer je teruggebracht wordt naar de kern van het verhaal. Ik schrijf het boek zeker niet af, want als regisseur van een film kan je hier heel wat mee. Maar het is een stijl van lezen die voor mij heel wat moeite en tijd kostte.

Voor de kaft van het boek werd gekozen voor een prachtige coverfoto. Deze geeft nog niks prijs over de clou van het verhaal, maar wekt wel jouw nieuwsgierigheid op.

In deze high fantasy roman speelt Nive de hoofdrol. Zij is een riviernimf. Samen met Nakisa gaan ze op de  vlucht voor Isinger. Hij is de veldheer die duisternis brengt over alle lagen van de Valta.

Nive is uit een eerste veldslag kunnen ontsnappen als enige overlevende, maar haar dorp werd volledig verwoest. De riviernimf vluchtte op zoek naar hulp. Langs haar vluchtroute waren Nakisa  en haar familie, de riviernimfen die zich over Nive gingen ontfermen en ze dacht dat ze terug veilig was. Maar ook hier in dit dorp kon Isinger zijn slag slaan en moesten Nive en nu ook Nakisa terug op zoek naar bescherming. Een vlucht naar hogere sferen, via poelen, rivieren, boomnimfgronden, slingerplanten en tal van bloemengordijnen, al zwemmend tussen bomen, meegenomen door zweefmeren, constant achternagezeten door morgers.

Tijdens die vlucht kreeg Nive geheime informatie te horen tussen de duistere God en zijn beul Fellkra. Door deze info werd het haar missie, om de kern van de Valta  te bereiken en dit geheim prijs te geven aan de leiders van de Orde.   

De tocht die hierop volgt was niet zonder tegenslagen, heel veel geruzie en misverstanden.

Het wordt heel spannend om te weten of Nive en Nakisa het halen tot aan de Licht-Val en als de duisternis hen niet inhaalt.

Wordt de citadel het einde van hun reis of ontstaat hier een nieuw verhaal?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories