Kasper wordt een T-Rex van Sam Copeland

K

Kasper wordt een T. rex is het tweede deel in de hilarische serie voor jongens én meisjes. Piekeraar Kasper is de favoriete antiheld waarmee iedere lezer vriendschap sluit.

Net nu Kasper zijn bijzondere krachten onder controle lijkt te hebben, gaat er van alles mis. Als hij en zijn familie misschien moeten verhuizen, bedenken Kasper en zijn vrienden een plan. Maar voor dat plan moet Kasper wel leren om zijn bijzondere krachten onder controle te krijgen. Maar hoe beter hij zijn best doet, hoe meer moeite het hem kost om niet in een dier te veranderen…

Kasper wordt een T. rex is het tweede deel in de supergrappige driedelige serie voor jongens en meisjes vanaf 8 jaar. De serie is geschreven door literair agent Sam Copeland, en komisch geïllustreerd door Sarah Horne. Het debuut is in 19 landen vertaald en ook de filmrechten zijn al verkocht.

De Mening van Jeroen

Sam Copeland wist met zijn eerste deel in de Kasper-reeks al heel wat lof te oogsten en zet met dit tweede deel die trend verder. De twee coverafbeeldingen passen netjes bij elkaar en ook nu weer springt het felle groen met bijhorende Kasperillustratie lekker in het oog.

Wie al bekend is met “Kasper wordt een Kip”, zal niet schrikken als ik een spoilertje weggeef : Ook in dit verhaal zal Kasper helemaal niet in een T-Rex veranderen. Maar dat geeft eigenlijk helemaal niets van het plot weg en zal de leespret niet weten te drukken. De succesformule die de auteur in het eerste deel uit de reeks op ons los liet, is ook dit keer weer heel nadrukkelijk aanwezig. Op regelmatige tijdstippen in het leesproces verwijst Copeland naar voetnoten die een leuke wisselwerking met de verhaallijn bieden. Hij deinst er niet voor terug om zichzelf en zijn boek van de nodige kritiek te voorzien, natuurlijk telkens weer met een vette knipoog.

Het trio dat de hoofdrol op zich mag nemen, is zo mogelijks nog beter op elkaar ingespeeld als bij het vorige boek en stilaan beginnen relationele verhoudingen wat meer naar voor geschoven te worden. De rol van antagonist is dit keer niet zozeer één van zijn klasgenoten, maar wel de concurrent van zijn vader die niet als persoon, maar als een soort gezichtsloze onderneming wordt neergepend.

Een positief gegeven is dat de verhaallijn nog net iets beter is uitgebouwd dan bij het vorige boek en nu een volwaardige rol speelt, terwijl bij zijn voorganger vooral de aandacht ging naar het voorstellen van Kasper, zijn eigenaardigheidje en zijn strijd om het onder controle te krijgen. Het gegeven van een muterende Kasper blijft ook nu weer heel leuk en wordt op een prettige manier op het niveau van de jeugdige lezers gebracht.

Copeland heeft een bestseller te pakken en kan met de nodige originele insteken nog heel wat delen in de reeks laten schitteren.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories