Waar is de Draak van Leo Timmers

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Drie niet al te slimme ridders gaan voor de koning op zoek naar een draak. Ze weten alles over draken, en zijn tot de tanden toe bewapend. Nu moeten ze hem alleen nog vinden. Met een kaars in de hand gaan ze op zoek in de donkere nacht. Al snel vinden ze iets wat heel erg veel op een draak lijkt… Ten aanval!

De Mening van Jeroen

Leo Timmers, die vooral bekend werd bij het jonge volkje met zijn “Hier is Pier” boekjes, heeft al tal van prentenboeken op zijn conto staan. In heel diverse stijlen en aanpakken trouwens.

Met zijn nieuwste “Waar is de draak?” brengt hij een grappig verhaaltje voor kinderen vanaf 4 jaar dat het vooral moet hebben van de wondermooie tekeningen.

De verhaallijn van drie domme ridders die op zoek gaan naar de draak die de koning uit zijn slaap houdt, is opgebouwd uit paginagrote tekeningen die telkens voorzien zijn van één zin die in rijmvorm werd neergepend. De illustraties zijn telkens afwisselend een silhouet en een ingekleurde afbeelding.

De tekeningen zijn een perfecte aanvulling bij de minimale tekst en leveren heel wat kijkplezier voor jonge lezers of luisteraars. Dit is veruit het leukste verhaal dat Timmers voorlopig naar voor wist te brengen en hij zal er heel wat harten mee veroveren. Dit verhaal hoort thuis in elke boekenkast en zal generaties na elkaar weten te beroeren.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Querido
  • Aantal pagina’s :
  • ISBN : 9789045124049
  • Leeftijd : Vanaf 4 jaar

You may also like

Leave a Comment