Leve De Kroon! van Sarah Devos

L

Wil je weten…:

  • of je koning Willem-Alexander kunt tegenkomen in pilotenuniform?
  • wat een Norlander is?
  • wat farao Toetanchamon allemaal meekreeg in zijn graf?
  • wie de kortste tijd doorbracht op de troon en maar 20 minuten koning was?
  • hoe Bloody Mary aan haar naam kwam?

Je leest het allemaal in dit boek?

De Mening van Veronique

Wat was mijn lievelingsvak in het Middelbaar? Naast Nederlands had ik een zwak voor geschiedenis. Waarom? De manier waarop deze juf les gaf was magisch. Van zodra ze begon te vertellen, waande je je precies in die tijd die ze aangaf. Het waren details die het hem deden. Ik ben zeker dat ik door die juf bepaalde data niet vergeet, dat ik details zoals pruiken en kledij in de juiste tijdzone kan plaatsen.

Leve de kroon! Is zo’n boek, dat door bepaalde details in het schrijven, de tijd doet stilstaan.

Eén voor één waar gebeurde verhalen verdeeld over 10 verschillende thema’s. De ene meer luguber dan de andere en dit voor 103 bladzijden lang. Gelukkig kreeg hij een harde kaft, want dit boek neem je meer dan 1 keer in je handen. Het is een weetboek dat een aanrader is als supplement bij historische lessen, een aanvulling voor listlessen bij Nederlands, een uitbreiding van aardrijkskundige plaatsen, een toevoeging om ideeën te vinden  bij muzische. Ook als je een quiz wil maken of meedoen met één, vind je hier zeker een gekke anekdote die je wil onthouden. Kortom “ Leve de kroon!” hoort thuis in elke schoolbib.

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen die reeds alleen kunnen lezen. De verhalen zijn kort en lezen zeer vlot. De kleine lettertjes worden bijgestaan door vetgedrukte woorden. Tekstballonnen, grote en kleine tekeningen werden voorzien van details die de titels een versterking bieden. Alsook de kleuren die gebruikt worden verschillen verhaal per verhaal.

De verhalen staan niet in chronologische volgorde, niet tegenstaande krijg je wel de exacte periode mee.

1 van de topics is : Merkwaardige dubbellevens.

Weet jij bijvoorbeeld wat Koningin Fabiola ( België) naast haar koninklijke verplichtingen deed? Of waar je Koning Willem – Alexander ( Nederland) minstens 2 keer op het jaar kan tegenkomen?

Ik ga je het niet vertellen. Ga het maar eens opzoeken in “Leve de kroon!”

Boekgegevens :

  • Leve de kroon!
  • Auteur : Sarah Devos
  • Illustraties : Wendy Panders
  • Uitgeverij : Lannoo
  • ISBN : 9789401451864

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories