De Geest van de Meesterdief van Tjerk Noordraven

by Jeroen Dejaegere
0 comment

De opa van Giel is een paar weken geleden overleden. Giel mist opa enorm. Hij zou heel graag nog één keer met hem praten. Dan vindt Giel een oud boek waarmee je geesten op kunt roepen. Hij probeert het uit, maar roept per ongeluk de verkeerde geest op: de geest van een meesterdief. De geest wil een gouden masker uit het museum stelen en Giel moet hem daarbij helpen. Want anders laat de geest hem nooit meer met rust…

De Mening van Jeroen

Tjerk Noordraven is een auteur die heel wat zieltjes wist te beroeren met zijn “Engste serie Ooit”. Een reeks die hij voornamelijk voor tieners uit zijn hoge hoed heeft getoverd. Voor zijn nieuwste boek “De geest van de meesterdief” heeft hij ervoor gekozen om te schrijven voor een iets jonger doelpubliek, maar blijft hij lekker verder griezelen.

De geest van de Meesterdief is eigenlijk een ondertitel voor een nieuwe reeks Giel en de Geesten, waarvan dit boek het eerste deel is. Het tweede deel zou normaal net voor de zomervakantie in de etalage moeten prijken. Het boek ligt met zijn hardcover lekker in de hand en heeft een aantrekkelijke cover die geen enkele jonge lezer onberoerd zal laten.

Het boek is een AVI E4 leesboek, maar je krijgt als lezer het gevoel dat je een volwaardig verhaal, zonder beperkingen van een leesniveau aan het doornemen bent. En dat alleen al is een kunst die slechts weinig auteurs bezitten. Het verhaal en de personages sluiten overigens perfect aan bij de leefwereld van zijn doelpubliek. Neem daarbij dan ook nog eens de leuke illustraties van Laury Tinnemans die een speelse toets aan het geheel geven samen met de ijzersterke vormgeving waarbij de tekst en tekeningen op dik kwaliteitspapier werden gedrukt met een perkamentlookachtergrond,  en je krijgt het perfecte avi-leesboek.

Noordraven mag zich nu al de Anthony Horowitz van het AVI-lezen heten, met dit boek weet je elke beginnende lezer overtuigen.

Boekgegevens :

  • Giel en de Geesten / De Geest van de Meesterdief
  • Auteur : Tjerk Noordraven
  • Illustraties : Laury Tinnemans
  • Uitgeverij : Kluitman
  • ISBN : 9789020677317

You may also like

Leave a Comment