Lottie Luna en de Bloementuin van Vivian French

L

Maak kennis met het leukste weerwolfje van de wereld: Lottie Luna

Lottie Luna mag misschien een doodnormaal weerwolfje lijken, ze is ongelooflijk bijzonder. Doordat ze is geboren tijdens een zonsverduistering heeft ze speciale gaven: superkracht, supersnelheid en superzicht.

Toch wil Lottie een zo normaal mogelijk leven leiden en gewoon lekker naar school gaan met haar vrienden. Ze gebruikt haar speciale krachten liever niet, tenzij ze er iemand mee uit de problemen kan helpen. Echte kracht komt tenslotte niet altijd van buiten – het komt ook van binnenuit. Maar wanneer de Bloementuin van de school vernietigd dreigt te worden, moet ze in actie komen – en wel nú!

De Mening van Jeroen

Lottie Luna van Vivian French was zo’n jeugdboekje dat je meteen weet aan te trekken met de leuke cover en de fantastische insteek die er vanaf druipt. Op het eerste zicht deed het me denken aan een andere topreeks “Emilia Hoektand” en na de leesbeurt zijn de overeenkomsten alleen maar bevestigd. Dit betekent echter niet dat we hier niet te maken hebben met een origineel verhaal, in tegendeel. Lottie Luna is een charmant fantasyboekje met een sterk sprookjesgevoel voor 8 jaar en ouder.

Het verhaal wordt gebracht vanuit het standpunt van het hoofdpersonage en biedt ons een inkijkje in de veranderende wereld van een jong weerwolfmeisje dat wegens een verhuis nieuwe vrienden moet maken, een nieuwe school bezoeken en in een gewijzigde omgeving terecht komt. Iets waar toch heel wat kinderen mee te maken krijgen. Een verhuis, een nieuwe leefsituatie, een andere school, veel kinderen zullen zich met Lottie kunnen vereenzelvigen.

Het verhaal dat zonder afbreuk te doen aan de spanningsboog of eigenlijke inhoud best eenvoudig werd verwoord, is perfect afgestemd op zijn doelpubliek van beginnende lezers. De illustraties vullen het geheel netjes aan en breken op gepaste momenten de doorlopende tekst. Zeker voor de jongere lezers is dit een welkome afwisseling.

Het verhaal heeft een groot lettertype en wordt netjes verdeeld in twaalf hoofdstukken over een 140 pagina’s. De hoofdstukken bieden de lezer telkens een korte leesbeurt en bespoedigen hiermee de leessnelheid, zonder de nood om het boek in één leesbeurt door te nemen. Voor gevorderde lezers zal het plot wat te rechtlijnig naar zijn eindpunt toelopen, maar voor 8 tot 12-jarigen is dit een ideale aanpak, met net voldoende uitbouw van de gebeurtenissen en een minimale hoeveelheid detaillering van de verhaallijn om te overtuigen.

Lottie Luna is een must-have voor elke lagere school-bibliotheek dat heel wat aantrekkingskracht zal uitoefenen op de jonge lezertjes.

Boekgegevens :

  • Titel : Lottie Luna en de bloementuin
  • Auteur : Vivian French
  • Illustrator : Nathan Reed
  • Aantal pagina’s : 141
  • Uitgeverij : Harper Collins
  • ISBN : 9789402705072

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories