Dik Oké! van Sofie de Moor

D

Een positief en herkenbaar verhaal over hoe scheldwoorden je zelfvertrouwen helemaal naar beneden kunnen halen.

– Toont de impact van pesten en schelden
– Over de kracht van goeie vrienden en familie
– Met een niet-stereotiep hoofdpersonage dat graag basketbal speelt

Een positief en herkenbaar verhaal over hoe scheldwoorden je zelfvertrouwen helemaal naar beneden kunnen halen.

“Dikke koe! Nu al moe?’ Kaat schrikt van die lelijke woorden. Wout gebruikt ze erg vaak. Kaat wordt er triest van. Sinds vorig maand speelt Kaat in de basketbalploeg van Wout. Wout is de beste speler. Iedereen vindt Wout geweldig. Behalve Kaat. Wat moet er nu gebeuren? Wie kan Kaat helpen?

De Mening van Véronique

Een superleuke tekening van een blij kind die heel graag basket speelt. Met als titel dik oké! Ja, want ik vind deze titel en dit boekje ook oké! Zo kijk ik naar dit boekje als ik de hardcover in mijn handen neem.

Een superleuke tekening van een dik lachend kind die een bal in haar handen heeft en wil basket spelen, met als titel : dik oké? Is dik oké? Sommigen zullen vooral dat dikke kind zien op deze hardcover van Sofie De Moor. En is dik zijn dan oké?

Beide reacties zijn voor mij ook oké. Al was het maar om die tweede versie na het lezen van dit verhaal om te buigen naar de eerste reactie want dit boekje is echt wel dik oké.

Verhaal geschreven op maat van kinderen vanaf 7 jaar om zelf te lezen, maar ook voor jongere kinderen om te worden voorgelezen. De zinsbouw is heel eenvoudig gehouden, waardoor het dus gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. De kwetsende zinnen werden nog eens extra in de verf gezet door het gebruik van een dikker, groter lettertype of een andere kleur.

Tekeningen komen van Sanne Thijs en geven vooral een correcte versie weer van gevoelens aan de hand van mimiek van de kinderen. Elke pagina straalt een vorm van optimisme uit, waardoor ieder kind wel weet na het lezen en bekijken van dit boek, wat kan en niet kan. 

Zeker inzetbaar tijdens de week tegen pesten. Zowel voor jonge of oudere kinderen.  Zij beseffen niet altijd dat woorden wel heel kwetsend kunnen zijn. Maar met het verhaal van Kaat krijgen de kinderen de kans om zelf te gaan nadenken hoe zij zouden reageren in bepaalde situaties en of die reactie wel oké is! Ik ga deze zeker voorstellen aan de kinderen in mijn klas.

Boekgegevens :

  • Titel : Dik Oké!
  • Auteur : Sofie de Moor
  • Aantal pagina’s : 282
  • Uitgeverij : De Eenhoorn
  • ISBN : 9789462914537

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories