Soul Riders – Star Stable / Het Eiland van de paarden van Helena Dahlgren

S

De wereld van de online paardengame Star Stable komt tot leven in een meeslepende, fantasierijke trilogie. Deel 1, Het eiland van de paarden, vertelt wat er aan de game vooraf is gegaan.

Lisa verhuist samen met haar vader naar het eiland Jorvik. Daar merkt ze meteen dat er iets vreemds aan de hand is. Er gebeuren mysterieuze dingen. De kleuren lijken feller, sterren dansen in de lucht. En waarom wordt Lisa, die sinds het ongeluk van haar moeder niet meer op een paard heeft gezeten, zo sterk aange­trokken door het paard Starshine? Begrijpt hij haar echt zo goed als het lijkt? Lisa laat dingen gebeuren die ze zelf niet kan ­verklaren. ­Onbedoeld raakt Lisa samen met haar drie nieuwe vriendinnen betrokken bij een eeuwenoude strijd, een strijd die de vier meiden en hun paarden in groot gevaar brengt…

De Mening van Véronique

Voor meisjes vanaf 10 jaar is er met deze trilogie van Helena Dahlgren  een reeks gestart die menig van die meisjesharten terug sneller zal doen slaan. Wie droomt er op die leeftijd niet om zelf een paard te bezitten en te verzorgen. Een paard waar je lange ritten mee kan rijden door bossen, lachend met vriendinnen de wind in de haren te voelen als je paard in galop gaat, ….

Deze ritten en avonturen kan je allemaal meemaken in het verhaal van Lisa. Maar Star Table is meer dan een gewoon verhaal. Het gaat nog een stapje verder.  Het wordt een balans tussen realiteit en magie die zodanig in elkaar verwerven is dat het voor de jonge lezers leuk vertoeven is in deze betoverende  wereld.

Een eerste blik op de hardcover laat je nog niet  vermoeden dat er in dit boek geen gewoon paardenverhaal schuil gaat. Als je verder gaat kijken naar de tekening zie je een vallende ster, maar ook astrologische tekeningen verborgen in de lucht. De rune tekens op de achterflap lichten paars op en doen dan ook vermoeden dat er in dit een verhaal een hele nieuwe magische wereld zal opengaan.

De astrologische tekens kan je als enige aanvulling doorheen het boek ook terugvinden. Voor mezelf helemaal geen meerwaarde. De plattegrond van Zuidwest Jorvik , waar het boek mee begint en eindigt, vind ik dan wel weer een pluspunt. Ik krijg graag een visueel beeld van de plaatsen waar verhalen zich afspelen.

De wereld waarin Lisa zich bevindt, kan zo uit het leven gegrepen zijn, met hele reële passages. Vriendschap staat heel centraal. Maar daar tegenover maak je dan ook kennis met de fantasierijke wereld waar Star Table zich afspeelt. Alles is prachtig beschreven. Een reeks die na 3 verhalen waarschijnlijk voor liefhebbers van deze boeken zeker nog een vervolg zal mogen krijgen.

Een leuke tip is dat je je niet alleen kan laten meeslepen in deze reeks, maar ook online verder je eigen verhaal kan beleven via het Star Stable spel.

Boekgegevens :

  • Titel : Star Stable – Het Eiland van de Paarden
  • Reeks : Soul Riders
  • Auteur : Helena Dahlgren
  • Aantal pagina’s : 240
  • Uitgeverij : Kluitman
  • ISBN : 9789020624069

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories