Louise laat niet los van HÅKon ØVreÅS

L

In het derde, ook los te lezen, deel van de grappige en spannende reeks over Bruno, Arthur en Louise speelt Louise de hoofdrol.

De superrijke Tom Haan komt naar het dorp van Bruno, Arthur en Louise en wil er een enorme kippenkwekerij bouwen, precies op de plek waar hun hut staat. De kinderen bedenken de wildste plannen om de bouw te dwarsbomen en gaan op pad om handtekeningen te verzamelen. Louise heeft nog een ander probleem: haar vader is werkloos en wil verhuizen, om ergens anders werk te gaan zoeken. Wat een ramp! Louise wil helemaal niet weg uit het dorp.

De drie helden zullen hun krachten moeten bundelen om dit avontuur goed te laten aflopen. Dit keer is Louise hun onverschrokken aanvoerder.

De Mening van Veronique

“Louise laat niet los” is het derde boek in de reeks van de Noorse schrijver Hakon Ovreas. Als je de achterflap leest, leer je de 2 andere vrienden van Louise kennen namelijk Bruno en Arthur.  Zij kregen eerder al een boek op hun naam.  “Arthur wordt beroemd” en   “Bruno wordt een superheld” Deze laatste werd zelfs bekroond met een Zilveren Griffel.

Zelf had ik er nog geen enkele van gelezen, maar de felgekleurde covers met de expressieve tekeningen zijn me wel bijgebleven. Pluspunt voor de uitgeverij Querido en de illustrator Oyvind Torseter. Gelukkig zijn de boekjes uit deze prachtige boekenreeks ook afzonderlijk goed te lezen.

Louise haar hardcover heeft als hoofdkleur oranje gekregen. Voorzien van een blauwe cape, blauw oogmasker en een verfkwast die ook het kleur blauw meekreeg. Hoe verder je je in het boek verdiept, zal je ook de diepere betekenis van de boekomslag begrijpen.

Binnenin wordt iedere pagina voorzien van een tekening als ondersteuning bij de tekst. De illustraties zijn daardoor ook eenvoudig en er worden beperkte, zachte kleuren gebruikt.

Het verhaal zelf is vlot vertaald door Edward Van de Vendel. Het brengt je via meeslepende gespreken, boeiende personages, realistische gebeurtenissen snel doorheen het boek.

Je kan deze zowel voorlezen als de kinderen zelf laten lezen. Een leuke uitdaging voor de kinderen van de KJV ( Kinder en Jeugd Jury Vlaanderen) die in het derde en vierde leerjaar ( groep 5 en 6 in Nederland) zitten, want zij krijgen “Louise laat niet los” als 1 van de boeken om te lezen en te beoordelen. Ik ben benieuwd of Louise ook een prijs in de wacht kan slepen.

Boekgegevens :

  • Titel : Louise laat niet los
  • Auteur : HÅKon ØVreÅS
  • Uitgeverij : Querido
  • ISBN : 9789045122861

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories