Professor S. en de verslaafde koning van Erik Scherder en Fred Diks

P

Brian ligt al bijna te slapen als zijn beste vriendin Zhé hem belt. Haar opa – de bekende professor S. – is zoek en ze kan hem nergens vinden. Brian sluipt meteen het huis uit om hem samen met Zhé en haar hondje Pavlov te gaan zoeken. Ze belanden via opa’s tijdraket in een vreemd land dat Breinstein heet. Hoewel iedereen daar met allerlei handige technische snufjes honderd jaar in de toekomst leeft, gaat het er niet goed. Koning Lobulus de Tweede is verslaafd aan videogames en regeert het land niet meer. Zou opa ook in Breinstein beland zijn? En hoe kunnen ze hem terugvinden?

Brian, Zhé en Pavlov trekken samen door Breinstein. Onderweg komen ze de gekste mensen tegen, met nog gekkere namen. Wat een merkwaardig land! Zie daar nog maar eens uit te komen…

De Mening van Veronique

De prachtig, geïllustreerde cover geeft al direct weer dat je een zeer avontuurlijk boek in je handen hebt.

Fred Diks is geen onbekende in het schrijven van kinderboeken. Iedereen heeft zeker al eens een boek van Koen Kampioen in handen gehad. Meestal schrijft hij reeksen. Ik ben benieuwd of er na dit boek ook nog een vervolg zal komen.

Voor dit verhaal heeft hij niet alleen de hulp gekregen van een tekenaar maar ook van een hoogleraar neuropsycholoog, dit is een psycholoog die zich bezighoudt met het bestuderen van de functies van het brein en de relatie daarvan met het gedrag.

Erik Scherder was eigenlijk de vragende partij om eens een kinderboek te maken, Fred en Mariëlla zijn hem hierbij gevolgd.

Deze hardcover omvat 187 bladzijden die afwisselend fictie en non fictie met elkaar verweven tot een cool verhaal. Deze avontuurlijke trip is makkelijk leesbaar door het gebruik van een groter lettertype, het vervangt moeilijk verstaanbare, leesbare of uitspreekbare woorden door namen van plaatsen, personen waarbij je er een andere band mee krijgt en waardoor je die ook veel gemakkelijker zal onthouden. Daarnaast krijg je fullcolor, fullpage tekeningen erbij die je ook bijstaan in deze ongelooflijke reis. Naast het fantasieverhaal krijg je ook steeds na het bezoeken van een plaats in Breinstein, enkele hersenfeitjes.  Ook bij deze wetenschappelijk pagina’s horen stukjes tekst en tekeningen die je helpen bij het onthouden van dit theoretische deel.  Maar alles blijft luchtig en je krijgt nooit het idee dat als je het niet direct snapt het je tegenhoudt bij het verder lezen van een fascinerende reis.  Want wees nu eerlijk wie wil nu eens niet tijdreizen in het brein?

Boek je ticket en reis mee met Brian ( Brain), Zhé en Pavlov op zoek naar Professor S.

Leuk opzoekwerk : ga eens op zoek naar Erik Scherder en vergelijk die met een personage in het boek. Ik weet zeker dat hij je nieuwsgierigheid nog meer zal opwekken.

Boekgegevens :

  • Professor S. en de verslaafde koning
  • Auteurs : Erik Scherder en Fred Diks
  • Illustraties : Mariëlla van de Beek
  • Uitgeverij : Volt
  • ISBN : 9789021417134

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories