Robotoorlog 1 / Geheime Kracht van Rian Visser

R

Sinds de dood van hun ouders wonen Denny en zijn broertje Flint in een weeshuis. Er verschijnen steeds meer gevaarlijke robots en niemand doet er iets aan. Op een dag ontmoet Denny echter een oude man. Hij vecht in zijn eentje tegen vijf robots. En hij wint! De man hoort bij een geheime groep. Daar wil Denny meer van weten.

Geheime kracht is het eerste deel uit de serie Robotoorlog. Een boek over robots, vechten én vriendschap.

Het boek is gedrukt in een dyslexielettertype. De tekst is makkelijk leesbaar en zeer geschikt om voor te lezen. Bij het boek hoort de website: www.robotoorlog.nl.

Dit boek weet zelfs de moeilijkste lezer te overtuigen

Wie zich een beetje heeft verdiept in het kinderboekenaanbod, zal ongetwijfeld al de naam Rian Visser voorbij hebben zien komen. Met een oeuvre waarmee je makkelijk een schoolbib kan vullen, kan ze terugblikken op heel wat ervaring in het segment voor de jongste lezertjes.

Met Robotoorlog begeeft ze zich op een wat minder bekend gebied van de jonge tieners. Het eerste boek in de reeks “Geheime Kracht” is ondertussen al een paar jaar oud, maar is naar mijn mening al die tijd onderbelicht geweest in het overweldigende aanbod van jeugdboeken.

Robotoorlog is een scifi- en actiereeks op kindermaat en brengt met een laagdrempelige schrijfwijze een insteek die vooral een publiek van jonge mannelijke gamers zal aanspreken. Niet meteen een doelgroep die je snel naar een boek ziet grijpen, toegegeven, maar de schrijfster slaagt er wonderwel in om een aantrekkelijk geheel neer te pennen dat zelfs de moeilijkste lezers zal weten te verleiden tot een leesbeurt. Het boek zal bij 9- tot 12-jarigen ongetwijfeld een succesnummer blijken. Voor oudere kinderen is de verhaallijn dan weer net iets te eenvoudig om echt te overtuigen.

Ook de omvang is deze uitgave is niet meteen een onoverkomelijke opgave. Met zijn 160 pagina’s, verdeeld over heel korte hoofdstukken is het leesavontuur in de kortst mogelijke tijd voorbij gevlogen en zal de lezer verlangen om het vervolg door te nemen.

Dit eerste deel kan gezien worden als een leuke inleiding in de wereld van Robotoorlog en brengt wat achtergrond bij de hoofdpersonages een belangrijk spanningsveld voor de verdere delen. Met de vele onbeantwoorde vragen die al dan niet uitdrukkelijk worden gesteld in “Geheime Kracht”, zet de schrijfster netjes de toon voor het vervolg “Onzichtbaar Gevaar”.

Is je kind gek op computergames of actieseries en comics?  Maar kan je die maar niet overtuigen om een boek ter hand te nemen?  Waag dan zeker je kans met deze Robotoorlog en de kans is groot dat je er een boekenfan bij hebt.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories