Wolfje wil naar Huis van Rachel Bright

W

Wolvenjong Wolfje denkt niets of niemand nodig te hebben, totdat hij verdwaalt in het koude sneeuwlandschap…

Wolfje is een stoer wolvenjong dat graag groot wil zijn en denkt niets of niemand nodig te hebben. Maar als Wolfje verdwaalt in het ijskoude sneeuwlandschap, leert hij een belangrijke les: soms heb je iemand nodig die je in veiligheid brengt en weer op weg helpt.

Met Wolfje wil naar huis heeft het sterduo Rachel Bright en Jim Field weer een prachtig prentenboek gecreëerd; vol betoverend mooie natuur en avonturen die nog lang blijven hangen. Van het duo verschenen ook De leeuw in de muis en Twee vechtende eekhoorntjes.

De illustraties tillen dit verhaal naar een hoger niveau

Rachel Bright is als Engelstalige schrijfster gekend voor een groot aantal boeken in diverse samenwerkingsverbanden. Zo weet ze goed te scoren met haar Love Monster-reeks. In ons taalgebied is echter voornamelijk haar samenwerking met illustrator Jim Field bekend.

Ze wist ons al te verrassen met een leeuw, een koala en twee eekhoorns, nu doet ze het nog eens netjes over met Wolfje. En het moet gezegd : Wolfje is de overtreffende trap van haar drie voorgaande titels. Het eindresultaat is net dat ietsje charmanter en gelikter.

Wolfje zal meteen ieders hart veroveren. De echte meerwaarde schuilt in de tekeningen van Field die een extra laagje op het ontroerende verhaaltje legt. Kinderen die het boek voorgelezen worden, of zelf doornemen, zullen ongetwijfeld ook zo’n wolfje in huis willen.

Doorheen het verhaal zijn verschillende thema’s verweven. Op een heel leuke manier wordt vriendschap, vertrouwen, elkaar bijstaan en het iets moeilijker thema van opgroeien in de verhaallijn verwerkt. Ook heel leuk dat wordt meegegeven dat het best ok is om even kind te blijven en te genieten in het warme nest van je gezin.

Dit is een honderd procent feelgood verhaal dat dankzij de wondermooie illustraties een voltreffer is bij elke leesbeurt.

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Gottmer
  • Aantal Pagina’s : 32
  • ISBN : 9789025770068

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories