Beer is er Weer van Tammi Sauer

B

Op een alledaagse dag klopte er een beer op mijn deur. Ik wees hem er beleefd op dat beren niet in huiskamers thuishoren. Toen zei ik: ‘Ga naar huis, beer.’ En dat was dat. Maar de beer kwam terug.

De Mening van Jeroen

Een verhaal voor kinderen, hoeft helemaal geen ingewikkelde plot te bevatten om echt leuk te zijn. En dat heeft Tammi Sauer heel goed begrepen met het prentenboek “Beer is er Weer”. Het plot heeft helemaal niet veel om handen, maar is daarom net zo makkelijk voor kinderen. Het bevat niet alleen een boodschap, het heeft ook vooral een ietwat grappige ondertoon.

De tekeningen bij het verhaal, van de hand van Dan Taylor, zijn subliem. Lekker eenvoudig, maar ze ogen helemaal niet vlak. Door de strakke aflijning enkel tot de contouren te beperken en de inkleuring van grotere vlakken telkens met een lichte textuur te voorzien, krijgt het geheel zijn charme. Heel wat illustratie-aspecten komen aan bod, van het gebruik van licht en schaduw, over zachte pasteltinten, tot zowel warme kleuren als herfstige tonen. En elk van hen worden op uiterst treffende manier gebruikt.

Het vierkant boekformaat met harde kaft ligt lekker in de hand en bevat afwisselend tekeningen die een volledige pagina beslaan en deelillustraties die met twee of meer samen een bladspiegel uitmaken. Het geheel bevat net geen dertig pagina’s en is zowel bruikbaar als kortverhaal net voor het slapengaan, als gespreksonderwerp in een wat grotere klasgroep. 

Meest in het oog springende thema van dit boek, is “gemis”. Het gemis van vrienden of familie. Toch een gegeven waar je in zowat elke leeftijdsgroep mee aan de slag kan.

Het boek bevat een uiterst eenvoudig maar wel leuk verhaal in bondige begrijpbare zinnen voor de doelgroep van zo’n 3 jaar een ouder, maar de grootste sterkte komt zonder enige twijfel van de illustrator. Een stijl die heel wat kinderen en hun ouders zal weten te bekoren.

Boekgegevens :

  • Titel : Beer is er Weer
  • Auteur : Tammi Sauer
  • Uitgeverij : BBNC Uitgevers
  • ISBN : 9789045324654

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories