De Verhuisdieren van Pieter van den Heuvel

D

De dieren gaan verhuizen. Wat nemen ze mee? Alles!

In deze uitvouwbare verhuisstoet
(van maar liefst 4 meter lang!) komen de
sjouwende dieren met al hun lievelingsspullen
voorbij. Van een televisieverslaafde walvis en een
studerende kameel tot een pianospelende
eland en een hele luie kat.

De Mening van Jeroen

Dat prentenboekjes in verschillende vormen en maten komen, dat weten we al langer en zo zagen we al heel wat juweeltjes voorbij komen. Denk maar aan rupsje-nooit-genoeg in haar appelvormige boek, de mooiste vis met de schitterende glitterlaag op de schub en zo zijn er nog wel meer. Maar met de Verhuisdieren krijgen we iets erg origineel. Het prentenboek kan normaal gehanteerd worden, met het omslaan van de pagina’s zoals je altijd al deed, of je kan alle bladzijden uitplooien tot één reuzelange verhaalpagina van wel vier meter lang. 

Pieter van den Heuvel zet in zijn boek de tocht van zijn verhuizende dieren op rijm en maakt daar een leuke woordenslang van, met bijhorende reuzetekening. Het geheel is een best grappig mini-verhaaltje op rijm, waar je eigenlijk het meeste uithaalt wanneer je heel aandachtige alle illustraties van dichtbij gaat bekijken. 

Niettegenstaande de sobere invulling van de bladspiegel, valt op elke pagina heel wat te beleven, zo kan je naast de grote dieren ook heel wat kleinere ontdekken, of ontdek je bij een tweede kijkbeurt dat ook op de eerste platen al een hint naar de grappige climax werd gegeven. Heel subtiel worden de illustraties van een lichte achtergrond voorzien, die overigens ook op de achterzijde van de reuzenpagina wordt gespiegeld.

Dit boekje telt amper 14 pagina’s, met op elke twee pagina’s een vierzinnen-rijmpje, maar bevat zoveel meer dan op het eerste zicht lijkt aangeboden. Ga met je jonge lezer of luisteraar op zoek naar de mieren, bekijk alle dieren en zoek de details, De Verhuisdieren staat garant voor een super leesbeurt.

Boekgegevens :

  • Titel : De Verhuisdieren
  • Auteur : Pieter van den Heuvel
  • Uitgeverij : Gottmer
  • ISBN : 9789025772055

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories