Boekentip : Armstrong

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Wanneer onze covercrush weer een klein beetje is gaan liggen, is het al weer de tweede dag van de week en mag ik jullie met veel plezier een kinderboek tippen. De keuze van deze week is er eentje met een mooie cover, een wondermooie vormgeving en eigenlijk geschikt voor zowel kinderen als voorleesboek, als jeugdboek om zelf te gaan lezen.

Deze week is het de beurt aan Armstrong.

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

Een spannend verhaal met achterin een korte geschiedenis van de ruimtevaart.

Illustrator en auteur Torben Kuhlmann is na zijn schitterende “Lindbergh” en “Mollenstad” geen onbekende meer in het boekenwereldje, hij heeft met zijn kleine avonturenmuis al een viertal van deze titels op zijn naam staan, en stuk voor stuk met hele lovende kritieken.

Hij werd in 1982 in Sulingen (Duitsland) geboren. Al vanaf jongs af aan tekende en knutselde hij veel. Hij besloot dan ook om in Hamburg illustratie en communicatiedesign te gaan studeren. Tijdens zijn studie was hij al als freelance illustrator actief. Hij werkt vooral graag met pen en aquarel.

Als afstudeerproject maakte Torben het prentenboek Lindbergh. Het grote avontuur van een vliegende muis.

Armstrong werd uitgebracht bij uitgeverij de Vier Windstreken.

ISBN : 9789051165630

Het zou me op vandaag verbazen dat een echte boekenfan nog nooit van deze titel heeft gehoord. Heb jij die al gelezen of zien voorbij komen? Of ben jij die uitzondering die het boek helemaal niet kent?

You may also like

Leave a Comment