Boekentip : Het Ministerie van Oplossingen

B

Op dinsdag gaan we steevast grasduinen in het enorme aanbod kinderboeken om er eentje speciaal in de kijker te zetten en als leestip naar voor te schuiven. Het valt niet altijd mee om er zomaar eentje uit te pikken, er zijn namelijk zoveel mooie boeken die een plekje in onze Boekentip-rubriek verdienen. We zouden haast elke dag wel een titel moet kiezen. Maar na veel afwegen zijn we voor deze week toch tot een keuze gekomen.

Deze week is het de beurt aan Het Ministerie van Oplossingen.

Nina is een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden.

De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat.

Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

Misschien is het een beetje vreemd dat we dit boek tippen in de categorie kind, terwijl het echt wel een jeugdboek is om zelf te lezen. De uitgave is echter ook een uitstekend voorleesboek en mag daarom wat ons betreft ook even de kindercategorie vertoeven.

Dit boek is het eerste deel in een reeks die ondertussen al vier delen telt. De hele reeks is nog steeds verkrijgbaar in zowat iedere boekhandel en wordt verdeeld door uitgeverij van Goor.

ISBN : 9789000351091

Het Ministerie van Oplossingen heeft ondertussen al een hele schare fans kunnen overtuigen. Ben jij er één van of moet je je dringend in dit boek gaan verdiepen?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories