Boekentip : De Leeuw in de Muis

B

Dinsdag vandaag, en dus duiken we weer het boekenaanbod voor kinderen in, op zoek naar een echte aanrader voor deze leeftijdscategorie. Onze tip van vandaag is er eentje die eigenlijk wel een beetje in de categorie cover crush zou thuis horen. Met een heel mooi coverontwerp zal deze uitgave heel wat jonge lezertjes weten te overtuigen.

Deze week is het de beurt aan De Leeuw in de Muis, een wondermooi verhaal over dappere kleine muisjes.

‘De leeuw in de muis’ is een mooi prentenboek over een muisje dat zo moedig wil zijn als een leeuw. Gaat hem dat lukken?

Een klein muisje voelt zich door zijn formaat niet gezien en onbegrepen en kijkt (letterlijk) enorm op tegen de leeuw, die met zijn luide gebrul door iedereen gehoord wordt. Het muisje besluit, ondanks zijn angst, in de leer te gaan bij de leeuw. Maar als hij eenmaal neus-aan-neus staat met het machtigste roofdier op aarde, blijkt dat er in die stoere leeuw ook een bang muisje verstopt zit.

dit prentenboek werd uitgebracht door uitgeverij Gottmer en samengesteld door Rachel Bright.

ISBN : 9789025766146

Wie heeft al van dit boek gehoord? Kreeg je al de kans om het in te kijken?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories