Boekentip : Woeker

B

Zoals ik had beloofd, komen er sinds 1 maart heel wat leuke extraatjes op onze blog. Zo hebben we de wekelijkse “De Vijf”-lijstjes, kan je ook meer blogposts lezen, hebben we onze covercrushrubriek en hadden we ook op dinsdag al een wekelijkse boekentip voor kinderboeken. Op donderdag is het nu de beurt aan de iets oudere lezers en tippen we elke week graag een jeugdboek.

Deze week is het de beurt aan Woeker van Kenneth Oppel.

Een razend spannende serie voor lezers van 12 jaar en ouder.

Het begint met regen.

En dan, uit het niets, komen er overal planten op. Hun gitzwarte en onverwoestbare stengels groeien ontzettend snel. Akkers, huizen en straten raken overwoekerd, overal op aarde. Giftige pollen worden door de lucht verspreid. Gigantische bloemen slokken mensen en dieren op.

Drie tieners blijken immuun te zijn voor deze angstaanjagende planten. Anaya, Petra en Seth. Wat hebben zij met elkaar te maken? Wat is hun geheim? Ze moeten gauw op zoek naar antwoorden op deze vragen… want de invasie is begonnen.

Woeker is een boek dat vooral liefhebbers van De Hongerspelen of Divergent zal weten te raken.

Razend spannend.
Oppel haalt zijn voet geen moment van het gaspedaal.

The New York Times

Woeker werd recent door Uitgeverij Condor gepubliceerd en werd geschreven door Kenneth Oppel.

ISBN : 9789493189287

Wie heeft dit boek al op zijn of haar verlanglijstje staan? Ik ben alvast verzot op het genre, dus bij mij komt die snel op de tbr-stapel te liggen.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories