Cover Crush – The Diabolic

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Wat gaat de tijd toch snel. De voorbije week kwam ik amper aan mijn blog toe en werd nauwelijks wat gepost. En voor ik het weet is al weer een week voorbij en mag ik een nieuwe covercrush gaan voorstellen. En voor de uitgave van deze week heb ik gekozen voor eentje die toch al een paar jaar in mijn boekenkast staat te blinken. Ongeveer vijf jaar schat ik zo. Maar de coverafbeelding had me al overtuigd, nog voor ik het boek in handen nam en de blurb kon lezen. 

Ach ja, soms ben ik ook wel eens lekker oppervlakkig als het op boeken aankomt. Wie zal het me kwalijk nemen?

The Diabolic werd bij ons uitgebracht door uitgeverij Young & Awesome aanvankelijk schijnbaar als alleenstaand verhaal, maar in de originele uitgave maakt die eigenlijk deel uit van een trilogie waarvan het tweede deel al heel wat minder ruchtbaarheid kreeg in het Nederlandse taalgebied en het derde deel helaas onze markt (nog) niet bereikt heeft. Een ware zonde als je het mij vraagt.

Voor wie nieuwsgierig is naar het verhaal achter deze wondermooie cover, geef ik graag wat meer info :

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

En wie nog meer van dit lekkers wil doornemen, kan verder met The Empress.

Ben je net als ik helemaal verkikkerd op deze cover of zit je ongeduldig te wachten tot het derde deel toch nog onze contreien aandoet?

You may also like

Leave a Comment