Cover Crush – Sahana

C

Gisteren was nogal een hectische dag en helaas was er geen tijd meer over om onze geliefde covercrush-rubriek van een passende afbeelding te voorzien, maar dat willen we natuurlijk meer dan goed maken. Daarom hebben we de rubriek gewoon een dagje verplaatst en gaan we meteen even zondigen.

De cover van vandaag is er namelijk niet eentje die reeds in de etalage ligt, maar die wel net voor de zomer zal gaan verschijnen. Ik was echter zo erg onder de indruk van de eerste beelden die op het internet verschenen, dat ik deze wel met jullie moest gaan delen.

Sahana, het Young Adult debuut van Ruby Coene wordt uitgebracht bij Dutch Venture Publishing, één van die kleine fijne uitgeverijen die ons taalgebied rijk is. Je kan hem nu reeds pre-orderen op hun website, waar trouwens nog heel wat moois te scoren valt.

Voor wie nieuwsgierig is naar het verhaal achter deze wondermooie cover, geef ik graag wat meer info :

Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruïnes van de vroegere wereldsteden.
Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren.

De zestienjarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet.

Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht.

Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa.

Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

Ben jij fan van Dystopische YA? Dan kan je vast net als ik niet wachten om deze beauty in huis te halen.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories