Silvester Strips wist me te verrassen

S

Wie Lookie’s Bookstagram volgt, zal het ongetwijfeld al gezien hebben, er zijn weer heel wat leuke titels bij de redactie afgeleverd. In onze dailypic op instagram tonen we graag al onze aanwinsten, maar af en toe verdient zo’n pakketje ook wel eens de nodige aandacht op Lookie’s Blog.

Heel recent werd een pakketje geleverd van Silvester Strips met een aantal titels die me stuk voor stuk aanspreken. De één dan wel om zijn grapjes, de ander omwille van het indringende verhaal, of gewoon omwille van de superleuke tekeningen. Ik zet ze graag even op een rij.

Anne, Eerstejaars

De brave Anne is eerstejaarsstudente en trekt voor het eerst in haar leven naar de grote stad, met grote bedenkingen van vaderlief Louis. Die heeft er alle spaarcentjes voor over zodat zijn dochter de kansen krijgt, die hij nooit heeft gekregen of genomen.

Terwijl Anne zich vergaapt aan deze nieuwe, jonge en losbandige wereld sukkelt ze ietwat onhandig in het ene na het andere onthullende avontuurtje. Ondertussen probeert haar vader een oogje in het zeil te houden.

Maar uiteindelijk zien we Anne niet veel studieboeken open doen, andere zaken daarentegen gaan redelijk vlot … euh… open of uit, zo je wil, in deze licht-erotische parodie die bestaat uit 22 kortverhaaltjes die uiteindelijk één verhaal vormen.

Inclusief dossier met schetsen en heerlijke pin-ups getekend door Vincenzo Cucca!

Speciaal voor de liefhebbers van een beetje humor met rode oortjes.

Het Verval

Verzamelaars en liefhebbers van het werk van Jared Muralt willen deze Collectors Edition ­absoluut niet missen! 

– Luxe hardcover ‘Het verval’ deel 1 met speciale covertekening
– Linnen rug
– Schetsdossier met achtergrondinformatie
– 1 door Jared Muralt gesigneerde A4 ex-libris
– oplage 100 exemplaren, OP=OP!

———————–

Nadat hij net zijn vrouw heeft verloren moet Liam, vader van twee kinderen, toekijken hoe de wereld door een ongekende gezondheidscrisis in een neerwaartse spiraal en onherroepelijk verval raakt. Terwijl het land op instorten staat wordt hij geconfronteerd met onverwachte gevaren en moet hij er alles aan doen om zijn dierbaren te beschermen.

In deze internationaal geprezen serie vertelt Jared Muralt niet alleen het verhaal van één gezin dat worstelt om te overleven, maar werpt hij ook een kritische blik op de mensheid en de drijfveren die tot deze apocalyps hebben geleid.

Deel 2 verschijnt dit najaar. Het verval is een aanrader voor liefhebbers van Gung Ho en Walking Dead.

De Lemen Troon

Frankrijk 1418. Het rijk wankelt.

Koning Karel VI wordt waanzinnig terwijl de Armagnacs en de Bourgondiërs mekaar bevechten in een bloedige burgeroorlog. De Engelse legers belegeren de Normandische forten, die een voor een vallen.

De Honderdjarige Oorlog laait na enkele jaren rust weer op en niets lijkt het droeve lot dat Frankrijk te wachten staat te kunnen tegenhouden.

Toch verandert op 28 mei een man, Tanneguy van Châtel, de loop van de geschiedenis voorgoed…

De lemen troon is een historisch spektakel over de honderjarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland, prachtig getekend door Theo (Murena). Compleet verhaal in 7 delen!

De Legendariërs – Het Begin 3

Op heel jonge leeftijd ontmoet Gruizelklauw de mysterieuze Samaël.
De twee jongens worden al snel de dikste vrienden.

Samaël lijkt wel een grote broer en heeft een grote invloed op de ontwikkeling van onze toekomstige Legendariër. Maar Samaël, die genoemd is naar de gevallen engel, Lucifer, is misschien kwaadaardiger dan op het eerste gezicht lijkt…

De Legendariërs – Het begin is een compleet verhaal in 5 delen.

Lees ook de hoofdreeks van De Legendariërs. 
De tekenfilmserie is te zien op KetNet. 

Voor de liefhebbers van fantastische avonturenverhalen met een vleugje magie, speciale krachten.

Er was eens… Het Leven 4

Er was eens… Het leven is een stripreeks, gebaseerd op de populairwetenschappelijke animatieserie uit 1978 van de hand van Albert Barillé.

Het was meteen een groot succes, dat ook de daaropvolgende generaties bleef boeien.

Ieder deel in deze strip verbeeldt op heldere en speelse wijze hoe het menselijk lichaam werkt.

Een reis naar het allerkleinste, binnen in een menselijk lichaam! 

Maestro en zijn vrienden moeten het opnemen tegen virussen en bacteriën om het lichaam gezond te houden. Ons menselijk lichaam bevat meer dan 650 spieren.

Samen met Pieter en zijn vrienden ontdek je hoe al die spieren werken en leer je hoe je spiermassa en vetmassa, die essentieel zijn voor een goede gezondheid, verzorgt.

Een heel mooi aanbod dus, waar ik alvast een eindje mee zoet ben. Welke zouden jullie ook wel graag in de bus zien vallen?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories