Waarom bleef het zo stil bij Lookie?

W

Wie Lookie’s Blog al enige tijd volgt, zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat het angstaanjagend stil is gebleven de voorbije maanden. Af en toe kreeg ik zelfs de vraag of Lookie ermee was opgehouden. Daarom wilde ik heel even in deze post jullie van een woordje uitleg voorzien.

Om meteen met de deur in huis te vallen en een antwoord te bieden op de belangrijkste vraag : Neen, Lookie is niet opgehouden te bestaan. Lookie Books is trouwens helemaal klaar om er opnieuw op volle kracht terug in te vliegen!

De afgelopen maanden is er inderdaad nauwelijks iets veranderd aan Lookie’s website en er kwamen ook geen artikels meer voorbij. De oorzaak hiervoor is aan verschillende elementen te wijten.

Lookie Books is mijn geesteskind dat ik al een ruim aantal jaren probeer te voorzien van leuke recensies, artikels, nieuws enz, maar aangezien dit voor mij een hobby-project is en ik dit wil combineren met mijn gezin, een voltijdse job, saxofoonlessen en diverse opleidingen, heb ik vaak beroep gedaan op een aantal ‘vaste’ krachten die me hielpen om de niet aflatende stroom aan nieuwe boeken van een passende bespreking te voorzien. Het is echter geen sinecure om enerzijds iemand te vinden die bij mijn stijl van besprekingen past (ik ben nogal kritisch ingesteld) en anderzijds een gestructureerde “werk-relatie” mee op te bouwen om het blog te onderhouden. Ik heb al heel wat leuke mensen ontmoet, en veel hulp gekregen, maar uiteindelijk zijn die (bijna) allemaal uiteindelijk hun eigen weg opgegaan en zijn van start gegaan met een eigen blog of gingen onder een andere vlag met hun recensies verder.

En zo stond ik al enige tijd zo goed als alleen voor de taak om het blog succesvol verder te zetten. Neem daarbij dat op dat moment de drukte op mijn dagjob bijna niet meer te overzien was, en de vakantie ook niet een vakantie kon genoemd worden en het duurde dan ook niet lang voor het hele Lookie-concept op een heel laag pitje kwam te staan.

Maar de “goesting” is eigenlijk nooit verdwenen, in tegendeel. Tijdens die periode heb ik ruim de tijd genomen om enkele nieuwe concepten te overdenken, om te werken aan een nieuwe structuur, om contacten te onderhouden of nieuwe te leggen, Plannen werden gesmeed, andere weer afgevoerd, voorbereidingen getroffen en dat nam helaas ook wel wat tijd in beslag.

En sinds kort zijn de nodige knopen doorgehakt. Zo heb ik na ernstige overweging besloten om het booktube kanaal (voorlopig) niet op te zetten, mijn tiktok-aspiraties weer op te bergen en me ten volle te gaan richten op een volwaardige bookstagram account, een breder uitgebouwde blog (website) en de facebookpagina van nieuwe energie te voorzien.

Catalyst Labs heeft ondertussen onze mascotte onder handen genomen, de template werd van een strakker uitzicht voorzien, de fotostudio werd klaargestoomd en ik sta te popelen om er weer in te vliegen. Dit artikel is alvast het eerste van (hopelijk) een succesvolle reeks blogposts en hernieuwd boekenavontuur.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories