Cover Crush – Wolfie

C

Wat gaat de tijd snel, het is wederom maandag. De tweede al van deze maand en dus weer tijd voor een portie Cover Crush op onze blog. Voor onze keuze van de week zijn we door het aanbod kinderboeken gaan grasduinen en kwamen we bij een boekje uit dat boven de massa uitstak omwille van zijn originele aanpak.

Het tweede boek in onze reeks is Wolfie geworden van Andy Harkness

De auteur koos ervoor om niet alleen de cover, maar ook de volledige binnenillustraties niet op te maken uit tekeningen of foto’s, maar helemaal op te bouwen uit boetseerklei. Het resultaat is ronduit adembenemend.

Voor wie meer info wenst over dit boek, geef ik graag nog even de korte inhoud mee :

Wolfie heeft HONGER! Grommend zoekt hij naar de konijnen in het bos. Hij stampt langs bomen, sluipt door moerassen en springt over ravijnen. Wacht… Zijn dat twee lange oren? En daar! Is dat een wollig staartje?

Het lijkt spannend, maar dit is vooral een heel lief verhaal. Ideaal om voor te lezen aan kleine wolfjes.

Andy Harkness is illustrator en werkte mee aan grote Disney-films als Pocahontas en Vaiana. Voor Wolfie boetseerde hij alle bomen, ravijnen en personages met klei. Het resultaat is een prachtig en uniek prentenboek, goed voor uren voorleesplezier. Uitgegeven door uitgeverij Condor.

Wat denken jullie ervan? Origineel toch? Zou jij deze cover in de hand nemen als die in de etalage van je favoriete boekhandel lag te pronken?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories