De Meester is een Vampierrat – Pamela Butchart

D

Izzy en haar vrienden zijn in SHOCK als ze de nieuwe schooldirecteur zien. Hij heeft ZWART haar en is heel BLEEK. Ze horen hem sissende geluiden maken. En in het zonlicht wordt hij knalrood. Als ze ontdekken dat hij ook een zwarte cape draagt, weten ze het zeker: de meester is een VAMPIERRAT. En met zijn leger van ratten is hij van plan de hele school over te nemen. REN VOOR JE LEVEN!

De Mening van Veronique

Het is een kunst om bij eenzelfde hoofpersonage een top verhaal te schrijven. Pamela Butchart is daar wederom super in geslaagd.

De cover is opnieuw eentje met schreeuwende kleuren en een titel die de fantasie van beginnende lezers meer dan gewoon op hol zou doen slaan. Voorspellend zou deze titel en tekening een geheel ander vertelsel tot leven kunnen brengen. Het is niet omdat men in het Nederlands vertaald dat dit overeenkomt met dezelfde interpretatie tussen Nederlandse en Belgische jeugd.

Hoe meer ik erover nadenk, zou ik gerust het hoofdpersonage kunnen zijn. Aanwezig zijn op plaatsen waar verhalen vertelt worden, die dan hun eigen verhaallijn krijgen. Personages ontmoeten die in het hoofd situaties creƫren die alleen maar bij kinderen hun verbeelding tot leven komen.

Op de school van Izzy en haar vrienden wordt zonder aanleiding een nieuwe directeur aangesteld. Waar hun vorige directie naar toe is, komen we pas op het einde van het boek te weten. Die aanstelling gaat ook gepaard  met een afsluiten van een deel van de school, waardoor groep 6 wordt geplaatst in de klas van groep 8, enkel gescheiden door een gordijn. Deze 2 topics en heel wat verknipte conversaties en de nodige fantasie van 10 jarigen brengt dit hilarisch verhaal terug tot een pareltje die in ieder leesplekje aanwezig zou moeten zijn.

Boekgegevens :

  • De meester is een vampierrat
  • Auteurs : Pamela Butchart
  • Illustraties : Thomas Flintham
  • Uitgeverij Holland

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories