Flip Fiasco / Schoon Genoeg – Stephan Pastis

F

Flip Fiasco – Schoon genoeg is het vierde deel in de succesvolle graphicnovelreeks Flip Fiasco, geschreven door Stephan Pastis.

Flip Fiasco, aangenaam! Groots! En allerbeste detective ooit. Eigenaar van Fiks Fiasco bv, mijn wereldberoemde detectivebureau.
Dit voorjaar moet ik met mijn moeder en haar beste vrienden op vakantie. Bestemming onbekend. Hoe ik hier nou weer in ben beland doet er niet toe, maar de wereld lijkt wel gek geworden; goeierds worden gestraft, slechteriken worden beloond. Ik heb er schoon genoeg van!

“Grappiger dan Het leven van een Loser’

Kirkus Book Review

De Mening van Veronique

Als je er eentje gelezen hebt, wil je ze allemaal lezen. Voorlopig nog 2 te gaan dus. Terug een beeldroman gevuld met hilarische momenten onder leiding van  detective Flip Fiasco vanuit Frankrijk met een tikkeltje James Bond gehalte.

Al vanaf de proloog worden de lezertjes meegezogen in het nieuwe verhaal van Flip Fiasco. Daarbij een tekening die dan ook volledig met het verhaal meespeelt. Of dit ook maar iets met het verhaal te maken heeft, daar heb je het raden naar, maar zoals altijd smaakt het wel naar meer.

Een hardcover gevuld met 288 bladzijden, onderverdeeld in 54 hoofdstukken.

Per hoofdstuk word je steeds een beetje verder meegezogen in het verhaal. Komen er moeilijke woorden in voor, dan worden die op Flip zijn manier aan de lezer uitgelegd in een voetnoot. Ook helpen de vele tekeningen als hulp bij het verhaal. Dus hoeven de lezertjes niet steeds iemands hulp in te roepen om woorden uit te leggen.

Superleuk zijn ook de tekeningen met spreekballonen die gewoon het verhaal verder vertellen.

Als je nieuwsgierig bent welk deeltje van James Bond, hij overgenomen heeft. Dan moet je helaas wachten tot op de laatste bladzijden. Maar dan zal je alweer een pareltje van een graphic novel gelezen hebben.

Boekgegevens :

  • Flip Fiasco – Schoon Genoeg
  • Auteur : Stephan Pastis
  • Uitgeverij : De Fontein
  • ISBN : 9789026141973

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories