De Popcorn Spion / Bob Popcorn van Maranke Rinck

D

Ellis en de explosieve popcorn Bob zijn inmiddels de beste maatjes. Ze hebben samen een geheim project. Omdat hun school een gezonde school is geworden, delen ze stiekem popcorn uit. Maar Bob en Ellis lopen gevaar. Hun geheim dreigt verraden te worden. En de baas van de popcornfabriek wil Bob terughalen. Gelukkig ontpopt Bob zich tot een geweldige spion!

Dit is het tweede boek over Bob Popcorn. Opnieuw een grappig en fantasierijk verhaal voor iets geoefende lezers, met heel veel illustraties.

De Mening van Veronique

Wanneer je kinderen wil aanzetten tot lezen en je wat opzoekwerk gaat doen, dan ga je zeker de serie van tijgerlezen terugvinden. Deze serie voor de beginnende lezers van 5 tot 9 jaar zet zich volledig in op het leesplezier van kinderen. Op de website van Lookie kan je al heel wat hardcovers van die reeks terugvinden. Beide boeken van Bob Popcorn kan je dus ook bij die tijgerlezenreeks terugvinden. Nu bespreken we deel 2 : De popcornspion.

Om kinderen over de streep te krijgen om een boek in handen te nemen is een veelbelovende kleurrijke kaft al een stap in de goeie richting. Plaats daar dan een kenmerkend maar herkenbaar figuurtje bij en de nieuwsgierigheid van kinderen wordt nog verder geprikkeld.
De tekeningen binnenin het boek zijn potloodtekeningen waar geen kleur aan te pas komt. Ze zijn heel kenmerkend en dienen ook als extra steun bij de tekst. Soms wordt zelfs gebruikt gemaakt van een tekening en een tekstballon, maar niet in die hoedanigheid dat je een strip gaat lezen.

Het gekozen lettertype is groter dan het normale font wat voor eerste lezertjes of kinderen met leesproblemen een verademing is. De zinnen zijn bewust kort gehouden en er komen heel weinig moeilijke woorden in voor. Dit allemaal om de kinderen de kans te geven om in het hilarische verhaal te komen en het ook tot op het einde te willen doorlezen. Het grappige verhaal en de ongewone situaties waar Ellis en Bob in terecht komen zijn gewoon heel goed gevonden. Niet alleen kinderen zullen dit beamen.

Deel 2 van Bob Popcorn gaat verder waar deel 1 gestopt is, dus is het wel leuker om eerst deel 1 te gaan lezen.
Als je de 190 pagina’s gelezen hebt, kom je op de voorlaatste pagina bij het einde van het verhaal. Nou ja … einde …. Je krijgt alvast de start van deel 3 ook mee .

Tip voor de leerkracht:
Zowel op “ naar school met Querido “ als op de website van Bob Popcorn kan je heel info en les ideeën terugvinden. Dit is altijd leuk meegenomen.

Boekgegevens :

  • Titel : De Popcorn Spion
  • Reeks : Bob Popcorn
  • Auteur : Marinka Rinck
  • Uitgeverij : Querido
  • ISBN : 9789045124520

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories