Spinnenalarm! van Nina Dulleck

S

Iiieee! Een spin!!!
Dat heb je vast wel eens iemand horen gillen, of niet soms?
Spinnen vind je namelijk overal en in alle soorten en maten.
Maar wat doe je als er zo’n veelpoot opduikt terwijl je niet op een nieuwe huisgenoot zit te wachten?
Is je spinnen-wegtovermachine toevallig net stuk?
Niks aan de hand!
In dit boek vind je niet alleen een heleboel spannende en grappige spinnenweetjes, maar ook de allerbeste spinnen(angst)verdwijntrucs!

De Mening van Veronique

Voor wie me goed kent, weet dat dit geen gemakkelijke opdracht voor mij was. Ik heb een echte fobie wat spinnen betreft. Niet zomaar schrik van eentje die daar stil in de hoek zit, of eentje die zomaar in de donker rondkruipt, maar zelfs van die op papier gaan mijn haren op mijn arm rechtstaan.

Maar nieuwsgierigheid wint het soms van de schrik en ik beken dat de tekening op de hardcover er ook wel voor iets tussen zit. Het gezicht van het jongetje op de kaft straalt heel veel rust en interesse uit naar de spin boven hem . De belofte om nooit meer bang te zijn voor spinnen na het lezen van dit boek trekken mij over het zijden draadje om dit boek ook te gaan lezen.

Ik heb dit boek voorgelezen in mijn klas. Daardoor kon ik dan ook onmiddellijk te weten komen hoe dit boek bij kinderen over komt. Want ik ben zeker niet de enige met een fobie. De tekeningen doorheen het boek brengen ondanks de veelkleurigheid toch een welbepaalde geruststelling. Bij de eerste dubbele pagina gaat je aandacht eerst naar de tekening uit en dan pas ga je op zoek naar het spinnetje. En zo gaat het ook verder met de andere tekeningen. De tekeningen vullen het gebeuren aan en maken de situaties grappig en herkenbaar.
Dit boek kan je dan ook zowel als leesboek, zoekboek als informatief boek gebruiken. Zelf het stuk dat informatief bedoeld is, geeft een geborgen gevoel weer. Niettegenstaande dat ik bij het lezen van deze pagina’s een beetje sneller doorheen het boek ging. Bij de verdwijntips had ik terug alle aandacht zowel bij de vele komische tekeningen als de korte zinnen die erbij horen.

Wat we zeker niet vergeten na het lezen van dit boek is dat echte gevaarlijke spinnen niet in Europa wonen. Dat spinnen met de naam Harry en schattepatatje er minder eng uit zien en dat je met een bekertje en een stevig papiertje de grote verdwijntruc kan doen. En dat kinderen het boek hilarisch en enorm verrijkend vonden.

Boekgegevens :

  • Titel : Spinnenalarm! Nooit meer Bang van Spinnen
  • Auteur : Nina Dulleck
  • Uitgeverij : De Vier Windstreken
  • ISBN : 9789051167450

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories