De Waanzinnige Boomhut van 104 Verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton

D

Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun boomhut die nu 104 fantastische verdiepingen telt. Ze hebben er dertien nieuwe verdiepingen bijgebouwd, zoals een trap zonder einde, een boerbank en zelfs een machtig fort.

Andy en Terry zoeken een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Misschien hebben ze wel iets aan de tandenfee, aan de twee-miljoen-euro-winkel, of wie weet zelfs aan de raadsels uit de denkkamer van diepe gedachten?

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de honderdenvierde verdieping.

De Mening van Veronique

Ken jij de boekenreeks de Waanzinnige Boomhut al? De enige vraag die dan nog op de lippen ligt is : “ Hoeveel verdiepingen”?

Hoe snel deze reeks door kinderen opgenomen is, kunnen we alleen maar toejuichen. Met als doel : ‘geef ze een boek dat ze graag lezen, of leer ze er eentje kennen als ze dat nog niet doen’, hebben Andy Griffiths en Terry Denton een schot in de roos met deze reeks.

De laatste jaren mogen we er steevast van uit gaan dat er in februari een  nieuwe waanzinnige boomhut aankomt, telkens van 13 nieuwe verdiepingen voorzien.

De 104 verdiepingen is de achtste in de reeks.

Heel grappig is dat Andy en Terry ( de schrijver en de illustrator) al vertellend 368 bladzijden lang hun boek ondertussen maken. Dialoog en tekeningen maken het verhaal zonder er echt een strip van te maken. Ik vraag me af of ze dit effectief ook zo doen? Het plezante is, dat ze met een deadline zitten om een boek te schrijven en dat je als lezer niet doorhebt dat ondertussen de pagina’s slinken bij het lezen van het verhaal.

Er wordt steevast gekozen voor een gewoon lettertype dat ondersteund wordt door tekeningen, tekstballonnen, line ups.

Onderaan de pagina staat in dit boek steeds een raadsel. Je kiest zelf of je eerst het verhaal leest of de raadsels probeert op te lossen of als je beide samen leest?

5 sterren krijg je van mij  voor een goed boek, als ik ongedwongen een traan kan weg pinken of als ik luidop begin te lachen.

En lachen doe je wel met deze klepper!

Boekgegevens

  • De Waanzinnige Boomhut van 104 Verdiepingen
  • Auteur : Andy Griffiths
  • Illustraties en vormgeving : Terry Denton
  • Uitgeverij : Lannoo
  • ISBN : 9789401457620

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories