Ordo Entia / Opstand van Esmeralda van Belle

O

Een profetie, rivaliserende genootschappen, een jongen die op zoek is naar zijn plek in een wereld vol mythische wezens, gevaren en liefde.

Als Casper onder heftige omstandigheden Aretikos verlaat, wordt hij in het gezin van Lodewijk Vegter – Grootmeester van Ordo Entia – opgenomen. Samen met Johan Vegter beleeft hij een onbezorgde jeugd, voor zover dat kan in een geheime orde. Als Casper ontdekt dat hij een rol te spelen heeft in de vervulling van een profetie, kan hij niet anders dan het pad naar zijn lotsbestemming volgen.

Ordo Entia | Opstand is een Young Adult Urban Fantasy die je meeneemt in een wereld vol mythische wezens, een profetie en onmogelijke keuzes. Of is het een kwestie van je hart volgen?

De Mening van Elsa

Dankzij Godijn Publishing en Esmeralda van Belle, de schrijfster van de ‘Ordo Entia’ boeken, kreeg ik ‘Opstand’ (het vervolg op ‘Openbaring’) ook als recensie-exemplaar aangeboden. Het YA Urban Fantasy genre, waar de twee boeken onder vallen, bevalt mij over het algemeen goed. Na het lezen van het eerste deel was ik benieuwd hoe het de karakters en de orde verder zal vergaan in dit vervolg.   

Het leuke aan de twee boeken die ik tot nu toe van Esmeralda gelezen heb is dat ze me een beetje aan de wereld van Harry Potter & consorten doen denken. Onder andere door geheime genootschappen, profetieën, magische wezens, rivaliserende groepen, de type personages enzovoort. Wellicht draagt de mooie gloeiende feniks op de cover hier ook nog extra aan bij.

“Geritsel in het kreupelhout doet hem opschrikken.”

De zelfontplooiing van de karakters speelt naar mijn idee een grote rol in het verhaal. Tenslotte worden de hoofdpersonages, Casper en Johan, volwassen tijdens het verloop van het verhaal en maken zij het nodige mee waardoor ze behoorlijk moeilijke keuzes moeten maken. Voor het Young Adult genre vind ik opgroeiende, oftewel de zelfontwikkeling van, personages altijd een toepasselijk element in een boek. Het maakt een verhaal sterker en aantrekkelijker voor de doelgroep naar mijn idee. Als lezer is het toch prettig als je verbinding kan voelen met een personage en herkenning hebt over diens situaties (afgezien van de Fantasy gebeurtenissen natuurlijk, we wish 😉  

“Niets dat hij kende komt hem nog bekend voor, alles wat hij voor waar aannam, blijkt een leugen te zijn.”

Al lezende vlieg je door de jaren heen waardoor het soms ietwat verwarrend is wie nou wie is en welke familie etc. Het was voor mij dan ook wel belangrijk om goed mijn aandacht erbij te houden. Tegen het einde beleefde ik een klein beetje een déjà vu gevoel richting het eerste deel, wat van mij dus nog wel iets anders, verrassender en vernieuwender had mogen verlopen.   

“Hij geeft zich over aan de gedachtestorm die door zijn hoofd raast.”

In zijn geheel leest dit tweede deel echter net weer zo fijn en vlot als het eerste deel. De schrijfstijl is gewoon zeer geschikt en toegankelijk voor de YA doelgroep. Daarnaast leest het boek ook absoluut prettig voor mij, ietwat ouder de YA categorie maar dat mag niet uitmaken toch?  

Ik geniet volop van de ‘Ordo Entia’ wereld en zie een derde boek met liefde tegemoet!       

Lieve leesgroet, Elsa.    

Dit boek is ook te lezen met het Kobo-plus abonnement! #thekobolife @Kobobooks.com

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories