Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk van Sunna Borghuis

D

In dit laatste deel over de twee vrienden kunnen kinderen weer smullen

Het is bijna zomervakantie en Lies heeft ontzettend zin in een zomer lang spelen met Vik. Maar dan vertelt Vik vervelend nieuws: hij gaat verhuizen, terug naar zijn moeder in Amsterdam. Per direct. Lies blijft treurig achter – met wie moet je spelen als je beste vriend weg is? Gelukkig staat er nog een vakantie aan zee gepland, waar Lies met haar moeder een weekje in een strandhuisje logeert. Daar leert ze een nieuwe vriendin kennen. En op haar verjaardag krijgt ze de beste verrassing van haar leven.

Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk is het vierde deel in de succesvolle serie van Sunna Borghuis en Eva van Aalst. Deel 1 was Kerntitel in de Kinderboekenweek 2018 én werd bekroond met de Hotze de Roosprijs!

De Mening van Veronique

Dit boek van Sunna Borghuis is het vierde en laatste deel van de reeks van dikke Vik en Vieze Lies. Na het lezen weet ik wat me te doen staat, namelijk op zoek naar de 3 andere delen. Ik schrik er eigenlijk van dat ik deze boeken nog niet eerder tegen kwam.

Dit boekje is zo grappig geschreven dat je ze gewoon allemaal moet gelezen hebben. Dit is zeker een aanrader voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Voor zij die het leesplezier nog niet helemaal gevonden hebben, kan deze reeks wel een topper zijn. Lees je er 1 dan wil je ze wel allemaal gelezen hebben.

Deze hardcover heeft een kleurrijke, grappige omslag , waar je spontaan mee gaat lachen. De titel krijgt evenveel aandacht op de kaft als op de rug, zodat die zeker direct herkenbaar is voor de fans van de reeks en wat het zoeken in de boekenkast ook gemakkelijker maakt.

De veelkleurige tekeningen binnenin het boek overheersen niet, maar geven een zekere adempauze tijdens het lezen om dan weer verder te kunnen gaan. Ze ondersteunen de tekst, wat ook een steun is voor kinderen die niet zo goed lezen.

Het verhaal zelf is er eentje die zowel bij jou als bij mij in de straat zou kunnen gebeuren. Voor kinderen is dit altijd een leuk gegeven. De hoofdstukken zijn niet te lang, dus zowel om zelf te lezen of om voor te lezen is dit heel handig. Grappig detail is dat in de rode titels, smileys weergegeven worden, die al direct een gevoel meegeven wat er komen zal.

Deze reeks komt zeker in mijn klas terecht. En ik hoop dat er echt nog wel een vervolg komt, want ik heb niet het gevoel dat dit een einde hoeft te zijn van de vriendschap tussen de 2 vrienden. Ik denk dat er nog vele verhalen zouden kunnen geschreven worden tussen de 2. Ik schreef dan ook een mailtje naar de schrijfster en wie weet …..

Boekgegevens :

  • Titel : Dikke Vik en Vieze Lies hebben geluk
  • Reeks : Dikke Vik en Vieze Lies
  • Auteur : Sunna Borghuis
  • Uitgeverij : Gottmer
  • ISBN : 9789025771966

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories