Engel (Filmeditie) van Isa Hoes en Vlinder Kamerling

E

Stel je voor dat alles wat je wenst opeens uitkomt. Geweldig, toch?! Maar wat als je per ongeluk het verkeerde wenst? Of als iedereen opeens wil dat je geld voor ze tovert? Of als je ontvoerd wordt… Welkom in het leven van Engel.

Haar doodgewone-meisje-van-twaalf-leven staat ineens op z’n kop als ze alles kan wensen. Ze weet niet waarom, en ze weet niet precies wat ze ermee moet. Maar ze komt er wel al snel achter dat die wensen haar in de problemen kunnen brengen. En dat niet iedereen het beste met haar voorheeft.

De Mening van Veronique

Engel is een boek dat geschreven is door actrice Isa Hoes, samen met haar dochter Vlinder. Isa Hoes is een bekende Nederlandse actrice, waardoor waarschijnlijk de filmeditie met beiden in een hoofdrol niet zo onnatuurlijk klinkt. Voor ons Vlamingen is het even in haren krabben en wat opzoekwerk om te weten wie dit tweetal eigenlijk is. De film is pas uitgekomen in augustus 2020 en de  filmrechten zijn ook al verkocht aan Duitsland en Italië.

Voor de filmeditie heeft het boek een nieuwe cover gekregen met foto’s van de personages die belangrijk zijn voor het verhaal. Het boek zelf is al meer dan 18.000 keer verkocht en dit wordt dan ook op de cover in de kijker gezet.

In deze uitgave komen geen tekeningen voor, maar je krijgt een primeur met foto’s uit de film en natuurlijk de filmaffiche, dit allemaal gebundeld in het midden van het boek.  

Het verhaal zelf is heel vlot leesbaar. Er zijn weinig moeilijke woorden te vinden. Daardoor is het perfect voor een publiek vanaf zo’n 9 jaar. De tijdspanne waar dit verhaal zich in afspeelt bedraagt slechts 6 dagen. Dit kan je heel gemakkelijk volgen in de titels van de hoofstukken. Je krijgt dus een dagboekverhaal dat zich volledig afspeelt in de wereld van Engel.

Veel herkenbare situaties met die van leeftijdgenootjes zal je zeker terugvinden. En net daarom komen de stukken waar de magie van de fantasie in voorkomen niet altijd geloofwaardig over. De ruimte tussen de 2 insteken is onvolledig. Precies alsof je onaangekondigd in sommige passages plots de ruimte krijgt voor je eigen fantasie. Die passages komen dan ook heel wanordelijk over, waardoor je die dan ook meer dan eens moet gaan hernemen.  Voor kinderen is dit misschien geen heikel punt en lezen ze hier gewoon door, voor een wat meer ervaren lezer, is dit toch een struikelblok.

Zij die fan zijn van de avonturen van Engel en haar vrienden zullen misschien wel hoopvol wachten op een vervolg op dit verhaal, want met dit open einde is daar zeker plaats voor. Een leuk boek voor tieners, voornamelijk dan omwille van de bekendheid in Nederland. Voor vlaamse kinderen zal dit eerder een betere middenmoter vertolken.

Boekgegevens :

  • Titel : Engel
  • Editie : Filmeditie
  • Auteurs : Isa Hoes en Vlinder Kamerling
  • Uitgeverij : Kluitman
  • ISBN : 9789020674002

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories