Hart-Slag van Joanne Carlton

H

Sam en Jasper zijn hartsvrienden sinds een tragedie in hun kinderjaren hen bij elkaar bracht. De twee geloven dat ze alle tijd van de wereld hebben om hun doelen te bereiken. Hun levens worden brutaal verstoord wanneer ze vernemen dat Jasper terminaal ziek is door een tumor in zijn hart.

Het vooruitzicht voorgoed afscheid van elkaar te nemen valt de twee zwaar. Met nog slechts enkele dagen te leven, is Jasper vastbesloten om de korte tijd die hem nog rest, te benutten. Hij smeekt Sam om zijn laatste wens, om eenmalig te mogen zingen voor een publiek, te vervullen.

De gebroken vrienden laten alles wat ze kennen achter om het onmogelijke te bereiken, terwijl ze tegelijkertijd worstelen met hun verdriet, verlies en het onvermijdelijke afscheid.

De Mening van Veronique

Noem je nu Joanne of noem je Sandra ? What’s in a name! Deze schrijfster bewijst keer op keer dat ze heel wat verschillende verhalen, stijlen, leeftijden, … aan kan. Wat zou ik graag eens een dag in het hoofd van die dame kijken. Ik denk dat je ’s morgens aankomt in fantasieland en er heel wat gebeurtenissen op je kan laten afkomen, waardoor je ’s avonds uitgeteld in je bed belandt en je dromen je verder laten zweven op je voorbije dag.

Dit boek is geschreven in het Engels door de alter ego van schrijfster Sandra J Paul. En door haarzelf terug vertaald naar het Nederlands. Wat op zich toch wel te bewonderen is. Is het verhaal dan ontstaan in het Engels? Of heeft ze dit eerst in het Engels omgezet? Een vraag die naar een antwoord schreeuwt.

Dit verhaal wordt vanuit de twee hoofdpersonages geschreven, dus ook vanuit een verschillend oogpunt, waardoor je ook een beter begrip krijgt voor de situatie waar de vrienden inkomen. Je kan je zo ook beter gaan inleven in het volledige gebeuren. Je klik met Jasper en Sam gaat naarmate het verhaal vordert ook meer groeien. Precies of je hen dan ook echt kent. Je voelt doorheen de paperback de karakters gewoon groter en sterker worden. Het verhaal is voortgevloeid uit gebeurtenissen die de schrijfster meemaakte en een plaatsje wou geven op papier, wat zij het beste kan. Reële verhalen en gebeurtenissen die ook jou of mij zouden kunnen overkomen, waardoor je nog meer in het verhaal komt. Ik ben geen muziekkenner en ken dus ook geen enkele songtekst. Maar toch kreeg ik tranen in mijn ogen en een krop in mijn keel toen Jasper zijn eerste zinnen op het podium zong. De manier waarop dit fragment beschreven stond, was voor mij op zo’n hoogtepunt dat dit ook bij mij bepaalde gevoelens raakte.

Wat de boeken van de schrijfster ook altijd spannend maakt tot op het eind, is de ommekeer die het verhaal opeens krijgt. Je krijgt niet zomaar een verhaal voor geschoteld, maar je moet eigenlijk het boek op een gans andere manier gaan bekijken. Subliem.

Boekgegevens :

  • Titel : Hart-Slag
  • Auteur : Joanne Carlton
  • Uitgeverij : Hamley Books
  • ISBN : 9789082893908

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories