Kitty – Redding in de Maneschijn van Paula Harrison

K

Kitty’s familie is extra speciaal: mama is een superheldin en Kitty weet dat ook zij op een dag haar speciale krachten zal gebruiken om een heldin te zijn. Die dag breekt sneller aan dan verwacht, wanneer Figaro de kat aan haar slaapkamerraam om hulp komt vragen. Maar de wereld is ’s nachts eng: is Kitty dapper genoeg om in de duisternis te treden voor een spannend avontuur in de maneschijn?

De Mening van Veronique

Als je op de kaft van dit boek, Kitty samen met de kittens op het magische dak ziet lopen, dan wil je weten welk verhaal er achter deze prachtige hardcover schuilt.

De magie spat van de cover. De kleuren die gekozen zijn voor dit kinderboek zijn zwart, wit , en een ophelderende metaalkleur. Met de zon op de kaft lichten deze op, maar ook in het donker komen de sterretjes precies tot leven.

Binnenin het boek wordt er voor dezelfde kleuren gekozen. De verfijnde illustraties kunnen schattig genoemd worden, wat kinderen heel hard aanspreekt. Elke figuur kan zo in een tekenfilm gebracht worden. De tekeningen vind je doorheen alle pagina’s, soms in zijn geheel zonder tekst, soms is de tekst één met de tekening. Je krijgt zowel witte pagina’s met zwarte tekst, als zwarte pagina’s met witte tekst. Die variatie maakt het voor een beginnende lezer een leuke afwisseling. Het geeft hen de tijd om naast het lezen ook bevestiging van de tekst te vinden. De nummering van de pagina’s zijn gedrukt in kattenpootjes waardoor je ziet dat dit boek tot in de puntjes is afgewerkt.

Voor startende lezertjes is een groot lettertype, eenvoudige, korte zinnen zeer belangrijk. En dat kan je bij Kitty  ook allemaal terugvinden.

Het boekje leent hem niet alleen om zelf te lezen, maar het verhaal zal zeker ook jongere kinderen aanspreken als je het hen voorleest.

Je krijgt in het boek 121 pagina’s, die je geen seconde vervelen. Je hebt heel wat verschillende insteken, waardoor het verhaal zowel lief als stoer kan omschreven worden. Er is spanning, maar het wordt niet angstwekkend. Ieder kind zal zich met Kitty één voelen. Vooraan het boek worden alle personages voorgesteld en achteraan het boek kan je ook nog enkele kattenweetjes lezen.

Als juf of meester kan je zoveel meer met dit boek.

Dit is het eerste deel van de reeks. Deel 2 : Kitty en de tijgerschat is ook reeds verschenen en deel 3 komt nu in september uit … twijfel niet .. Ik kan het je alleen aanraden om deze in je klas – of schoolbibliotheek te plaatsen en door vele kinderhandjes te laten gaan.

Boekgegevens :

  • Titel : Kitty – Redding in de Maneschijn
  • Auteur : Paula Harrison
  • Illustrator : Jenny LØVlie
  • Uitgeverij : Ballon Media (Blloan Junior)
  • ISBN : 9789403213279

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories