Luister naar mijn Trompet van Mo Willems

by Jeroen Dejaegere
0 comment

Piggie wil niets liever dan voor haar beste vriend Olaf op haar nieuwe trompet spelen. Enthousiast blaast ze allerlei klanken, maar Olaf vindt het niet om aan te horen. Zelfs zijn verkouden tante Molly klinkt nog beter! Moet hij haar de waarheid vertellen?

Een grappig en eenvoudig verhaal over vriendschap voor echt beginnende lezers, vertaald door Edward van de Vendel.

De Mening van Jeroen

Als je op zoek gaat naar boekjes voor beginnende lezers, zal je al gauw enkele “schoolse” boekjes kunnen ontdekken die dan wel aan de voorwaarden van de doelgroep voldoen, maar die helaas vaak weinig leesplezier opleveren. Vaak worden dergelijke boekjes vooral naar voor geschoven omwille van het lezen zelf en het leren kennen van nieuwe lettercombinaties en woorden.

Met tijgerlezen probeert uitgeverij Querido de brug te maken tussen plezante verhaaltjes en het lerend zelfstandig lezen van jonge kinderen. Vaak levert dit heel leuke boekjes op.

Zo ook Luister naar Mijn Trompet van Mo Willems. Een verhaal over big en olifant die heel goeie vrienden zijn. Big heeft een trompet maar brengt er niet veel van terecht, wat voor jonge lezertjes toch wel meer dan eens een glimlach op hun gezicht zal toveren, niet alleen omwille van de grappige situatie van het hele verhaal, maar ook wanneer de kinderen de vreemde uitgeschreven geluiden proberen te lezen.

Het geheel wordt opgevat als een uitgave die het midden houdt tussen een prentenboek en een cartoonachtig verhaaltje, uitgesmeerd over een 64 pagina’s.

Het zou niet eerlijk zijn om een dergelijk boek te beoordelen op zijn diepgaande verhaallijn of sterk uitgebouwde personages, gezien het hier gaat over lezers met een beperkte leessterkte en woordenkennis. Maar met het beperkte gegeven doet het boek wat het moet : zijn lezers onderhouden en een enthousiast maken. Dit is een boekje dat kinderen van 5 tot 9 aanspreekt op hun niveau en hun kunde en ze netjes verleidt om lezen als hobby te aanzien.

Boekgegevens :

  • Titel : Luister naar mijn Trompet
  • Auteur : Mo Willems
  • Aantal pagina’s : 64
  • Uitgeverij : Querido
  • ISBN : 9789045124551

You may also like

Leave a Comment