Crazy Cavia’s 2 van Dufreney en Miss Prickly

C

Ze zijn superschattig en ze zijn dol op knabbelen, slapen, grappige geluidjes maken, en nog meer knabbelen en slapen. De crazy cavia’s zijn er weer! Een nieuw avontuur van onze prettig gestoorde knaagdieren. Cesar slaagt er nog altijd niet in Pluisje, Indy, Takos en Dodo te overtuigen om te vluchten. Maar zodra hij hun over zijn vakantie-idee vertelt, raken de andere cavia’s wel enthousiast.

Trek mee op ontdekkingstocht door het huis van Enzo en Sarah met Cesar en zijn pluizige reisgezellen. Het belooft een waanzinnige reis te worden, vol verrassingen. Maar echt ontspannend is het allemaal niet!

“Crazy cavia’s 2” is nog gekker dan het eerste deel! Knettergek!

De Mening van Jeroen

Wie denkt dat cavia’s maar een saai leven hebben, heeft waarschijnlijk nog nooit gehoord van Dufreney en Miss Prickly. Dit tweetal mocht bij Silvester Strips hun komische reeks Crazy Cavia’s onderbrengen met een nederlandse vertaling.

Het resultaat is een doldwaze avonturenreeks van een troepje cavia’s die even makkelijk wegleest als het bekijken van een grappige cartoon op tv. De scenarist Laurent Dufreney laat ons kennis maken met een zestal van deze schattige diertjes met elk hun eigen aparte karakter. Miss Prickly brengt die dan weer met de meest expressieve gelaatsuitdrukkingen tot leven.

De reeks moet het niet zozeer hebben van zijn uitvoerige en diepgaande details of sterk uitgebouwde achtergrondtekeningen, maar focust eerder op de vele discussies die de diertjes voeren en hun naïeve ontsnappingsplannen. En grappig zijn die wel. Het plot is een mix van situatiehumor en een handjevol slapstick dat als geheel wat Brits aanvoelt.

Aanvullend op het eigenlijke verhaal wordt de lezer nog getrakteerd op een handvol weetjes over deze kleine wezens, die (hoe kan het ook anders) wordt vergezeld van dezelfde humoristische teksten en tekeningen die we in de strip zelf reeds leerden kennen.

Wat het doet, doet deze strip goed en de verhaallijn die in deel 1 en 2 wordt uitgewerkt is sterk genoeg om op zich te staan en menig stripfan te plezieren. De opzet is uiterst genietbaar, maar ik kan me niet van het gevoel ontdoen, dat na twee albums de insteek van de cavia’s nu wel uitgeput is.

De reeks is met een beetje zin voor humor vanaf zo’n 9 jaar een leuke aanrader, al moet die het dan vooral hebben van zijn dialogen en verhaallijn en niet zozeer van de tekeningen die voor mij na enkele pagina’s wat te repetitief aanvoelen.

Stripgegevens :

  • Reeks : Crazy Cavia’s
  • Titel : Crazy Cavia’s 2
  • Scenario : Laurent Dufreney
  • Illustraties : Miss Prickly
  • Uitgeverij : Silvester Strips
  • Aantal pagina’s : 48
  • ISBN : 9789463065740

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories