Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson

M

ZAAK GESLOTEN

Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde.

Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

De Mening van Veronique

Het effect van een eenvoudige maar krachtige cover met een bescheiden maar overtuigende titel geeft je meteen de sterkte van dit boek mee. Als thrillerliefhebber was ik meteen verkocht. Ik ben daarom ook blij dat men de originele cover heeft behouden. Het boek heeft me op veel vlakken weten te overtuigen.

Weet als je in dit boek begint, dat je een paperback met 443 bladzijden vol spanning voorgeschoteld krijgt. Je hebt geen tijd om te eten,  te slapen,  te praten, …. Je krijgt zeker de titel van asociaal persoon van de dag (of dagen). Maar het is de moeite waard. Ik heb het me nog geen seconde beklaagd. Ik hoop dan ook dat uitgeverij Volt deel 2 ook zal vertalen. Ik twijfel nu wel of ik zolang zal kunnen wachten om het vervolg van Pippa haar verhaal te lezen. (En Engelse boeken schrikken me ook niet af…)

Eenmaal in het boek, wordt deze ingedeeld in 4 delen. Elk hoofdstuk krijgt naast de pagina’s met het verhaal ook een voortgang in het logboek, verslagen van de cel vermiste personen, facebookberichten en WhatsApp berichten,…. Door het gebruik van die continue veranderingen wordt de  spanning opgebouwd maar wordt tevens rust gebracht wanneer dit eventjes nodig is. Een aandachtspuntje voor de uitgeverij hierbij is dat door de keuze van de verschillende lettertypes en schrijfstijlen, er enkele  te klein weergegeven worden en dit maakte het lezen van sommige passages te moeilijk, zeker voor mensen die reeds een bril dragen.

Je krijgt de kans om zelf als stille speurder aan de zijlijn te staan en mee te zoeken naar de moordenaar. Dit vind ik altijd super. Langzaam kreeg ik wel een idee wie de dader zou kunnen zijn, maar door de constante veranderingen werd mijn dader pas op het einde van het verhaal ontmaskerd, met een ontknoping die ik niet had zien aankomen.

Holly Jackson heeft me enorm verrast met haar fijne schrijfstijl, de onvoorziene wendingen, een best wel intense verhaallijn en sterk gemotiveerde ontknoping.

 Ik ben fan.

Boekgegevens :

  • Titel : Moordgids voor lieve meisjes
  • Auteur : Holly Jackson
  • Uitgeverij : Volt
  • ISBN : 9789021422435

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories