Niek De Groot gaat uit zijn dak van Lincoln Pierce

N

Niek de Groot gaat uit zijn dak is deel 7 in de waanzinnig populaire graphicnovelserie Niek de Groot van Lincoln Peirce. Humor en schaterlachen verzekerd. Voor de fans van Het leven van een Loser van Jeff Kinney.

Er komt een nieuwe jongen bij Niek in de klas. De rector vraagt Niek om hem onder zijn hoede te nemen en hem wegwijs te maken op school. Nieks nieuwe vriend heeft niet alleen een rare naam, maar hij is ook saai en ziet eruit alsof hij elk moment in huilen kan uitbarsten. Hij lijkt een blok aan Nieks been. Zit Niek opgescheept met een probleem of gaan hij en zijn nieuwe vriend grootse avonturen beleven?

Kijk voor meer informatie over Niek de Groot of schrijver Lincoln Peirce op www.graphic-novels.nl

De Mening van Véronique

UHH ….Hoi allemaal willen jullie weten wat ik lees? Weer zo’n dom stripboek.

Dit zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Gina. Gina is een van de personages uit de zevende hardcover van Niek De Groot. Helemaal niet een van zijn beste vriendinnen, maar ze hoort gewoon bij het verhaal! Net zoals Deuteronium, meester Klavier, Bibi, Amanda, Teddy, mevrouw Pruiser, …. Wil je meer weten over hen, kan ik je alleen aanraden om dit boek te gaan lezen.

Voor mij was dit mijn eerste Niek De Groot, maar dit boek was wel reeds de zevende op de stapel van tien.

Het is genieten om stukjes van het verhaal te lezen en dan tussendoor Niek zijn strips te lezen. Soms 2 bladzijden vol, soms gewoon als tekening ter aanvulling op het geheel. De prenten zijn in tegenstelling met de cover allemaal in zwart/ wit. Wat natuurlijk volledig past in het geheel van het boek.

Deze manier van schrijven heeft me op geen enkel moment verveeld. En ik kan me voorstellen dat voor kinderen die houden van strips dit boek een leuke afwisseling is. Ik raad het boek aan voor kinderen vanaf 9 jaar. Jonger kan ook maar dan moeten ze wel al wat leeservaring hebben. Ook voor kinderen die ouder zijn en niet zo van lezen houden, zou dit wel een start kunnen zijn om toch boeken te gaan lezen.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories