Tinnen Soldaten van Christopher Golden

T

Volgens Stephen King is Christopher Golden “de real deal” en Tinnen soldaten werd door Scott Sigler al een unieke mix van Terminator en Saving Private Ryan genoemd. Het is dan ook een hoogst actuele sf-blockbusterthriller over drones, terrorisme en hypermoderne oorlogsvoering. De wereld staat aan de afgrond en kan alleen gered worden door robotsoldaten die in oorlogsgebieden worden losgelaten en op duizenden kilometers afstand worden bestuurd door elitesoldaten. Danny Kelso is zo’n tinnen soldaat, die vanuit een Duitse bunker zijn machine door de verwoeste straten van SyriĆ« leidt. Tijdens zijn shift zorgt een terroristische aanslag voor een wereldwijde stroomstoring. Voor de soldaten begint er een race tegen de klok om de strijd te winnen maar Danny’s robot blijft actief, en zijn geest zit gevangen in deze machine

De Mening van Sven

Christoffer Golden is een auteur die horror, fantasy en spannende verhalen schrijft voor volwassenen en jongeren. Hij schreef ook strips en video spelletjes.

Met Tinnen Soldaten deelt hij een mogelijk toekomstbeeld. Een beeld waarin oorlog wordt gevoerd op een heel ander niveau. Tijdens het lezen kwam ik toch op het idee dat wat hij in het verhaal schrijft ooit wel eens werkelijkheid zou kunnen worden.

Het verhaal neemt een rustige start maar de spanning neemt in rap tempo toe en die wordt niet meer losgelaten tot op het einde van het verhaal.

Er zijn altijd wel verrassingen verstopt in het verloop de gebeurtenissen.

De personages zijn goed uitgewerkt. Ondanks hun situatie verliezen ze hun menselijkheid niet. Het harde van de tinnen soldaat maar de emoties van het mens zijn. Als lezer valt er gemakkelijk een connectie te maken met een personage.

Het slot van het boek bevat hier en daar wat onverwachte gebeurtenissen. Al voelde het einde voor mij niet echt aan als een afsluiting. Er waren nog altijd problemen waarop geen antwoord gekomen was. De auteur kan hier twee kanten mee op. Of hij wil dat je als lezer zelf even nadenkt wat er zou kunnen gebeuren of hij wil ooit nog eens een vervolg schrijven.

Conclusie

Een zeer spannend boek dat mogelijks de toekomst van oorlogvoering schetst. Gevoelspersonen als personages en een verhaal waarvan je echt wel een vervolg wilt op hebben.

Boekgegevens :

  • Titel : Tinnen Soldaten
  • Auteur : Christopher Golden
  • Uitgeverij : Luitingh-Sijthoff
  • ISBN : 9789024562695

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories