Boekentip : De Gruffalo – Jubileumeditie

B

Met de boekentip voor kinderboeken deze week, keren we twintig jaar terug in de tijd. Een boek dat mijn kinderen wist te betoveren en dat heel wat harten van over de hele wereld veroverde. Met een superleuke animatiefilm waar toen zelfs een even leuk vervolgdeel op kwam. Een echte klassieker.

De Gruffalo bestaat twintig jaar, dus dat verdient een speciale editie.

Naast het geliefde prentenboek vind je in deze uitgave interviews met de makers: de schrijfster en theatermaakster Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler, die vertelt hoe hij de Gruffalo tekent.

Ook staat het Gruffalo-lied erin en alsof dat nog niet genoeg is, is de kaft uit te klappen tot een minitheatertje – het decor van het Donkere Bos. Achter in het boek zijn Muis, Uil, Vos, Slang en natuurlijk de Gruffalo uitgestanst, zodat je niet alleen het bekende verhaal kunt naspelen, maar ook eindeloos variaties kunt bedenken.

Wat gebeurt er als Muis wel bij Uil op de thee komt? En misschien bedenken Slang en Vos wel een plan om de Gruffalo te vangen…

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Lemniscaat BV
  • ISBN : 9789047711186

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories