Spannend en Mysterieus

S

Op vrijdag tippen we graag een kinder- of jeugdboek dat best wel wat extra aandacht verdient. Deze week is het de beurt aan Het mysterie van Winterhuis Hotel. Dit is het derde boek van Ben Guterson in de reeks rond het Winterhuis Hotel. De eerste twee delen konden in ieder geval op heel veel bijval rekenen van de vele lezers. Mysterie en spanning alom.

Elizabeth snakte naar adem. Gerommel klonk van ergens diep onder het hotel. De vloer schokte, de kroonluchter en de glazen op de tafels rinkelden. Ik moet erachter komen wat er precies gebeurt, dacht Elizabeth. Ik moet Winterhuis Hotel redden.

Winterhuis Hotel schudt op zijn grondvesten. Het hotel trilt en beeft, een geheimzinnig boek verdwijnt uit een afgesloten kamer en Elizabeth en Freddy vinden verborgen boodschappen in de schilderijen aan de muren. Het lijkt erop dat iemand probeert de kwaadaardige Gracella Winters, die ergens in de geheime gangen onder het hotel begraven ligt, weer tot leven te wekken. Elizabeth en Freddy moeten de raadsels oplossen om Winterhuis Hotel te redden van Gracella’s duistere magie, voordat het te laat is…

Vertaald door Imme Dros.

Voor het eerst in lange tijd dat ik weer zo’n leuk boek heb gelezen. Echt anders – heel bijzonder en origineel.

Tonke Dragt

Boekgegevens :

  • Titel : Het Mysterie van Winterhuis Hotel
  • Auteur : Ben Guterson
  • Uitgeverij : Leopold
  • ISBN : 9789025880125

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories