Boekentip : Moppereend

door Jeroen Dejaegere

Eén keer per week, op dinsdag, wil ik graag een boek tippen voor kinderen. Gewoon zomaar een leuke boekentip, zonder uitgebreide bespreking, kritische noten of weet ik wat nog meer. Een boek dat ik leuk vond, een boek dat me aanspreekt, een boek dat onderbelicht werd, een boek dat een prijs in de wacht heeft gesleept, het maakt niet uit, elke reden is een goede reden.

Deze week is het de beurt aan Moppereend. Een heerlijk prentenboek.

Een mopperboek om vrolijk van te worden!

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit.

Dus… NIEMAND wil met haar spelen.

En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Wat voor een wolk was dit? Was het een SOMBERwolk? Was het een TREURwolk? Of zou het… was het… een MOPPEREENDwolk? Zou hij altijd de zon verduisteren? Kon hij BARSTEN?

En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

Het boek werd uitgebracht bij uitgeverij Lemniscaat en komt van de hand van Joyce Dunbar en Petr Horacek.

ISBN : 9789047710646

Hebben jullie dit boek al in huis gehaald? Of ontleend bij de bibliotheek? Werd het gebruikt in school? En zo niet, zou jij dan een moppereend in huis willen halen?

You may also like

Plaats een bericht