Cover Crush – Terras Altas

C

Zoals beloofd, hebben we vanaf deze maand een nieuwe rubriek in het leven geroepen. Eentje die luistert naar de naam ‘Cover Crush’, waarbij we elke week op maandag even dwepen met een coverontwerp dat mijn hart een slag deed overslaan.

Je kent het wel :

Je loopt wat zoekend rond tussen de verschillende rekken in de boekhandel, maar je bent niet echt op zoek naar een specifieke titel. Je ziet wel wat er op je pad komt. En dan, zomaar uit het niets zie je een boek waarvan de cover je nadrukkelijk smeekt “neem me mee, neem me mee”. Niet omdat je aangetrokken bent door de blurb, niet omdat je zoveel lovende recensies hebt gelezen of omdat je al maanden naar de verschijning zat uit te kijken. Nee, gewoon omdat je op slag verliefd bent op het coverontwerp.

En het eerste boek in onze nieuwe rubriek, is niet zonder reden de winnaar van de Celtica Publishing Covercontest : Terras Altas – Puur Wit van Patty van Delft.

Deze wondermooie cover die niet alleen sereen maar ook een klein beetje steampunky aanvoelt, is trouwens helemaal door de schrijfster zelf ontworpen. De mini mechanische spin die over de reekstitel wandelt, is trouwens voor de lezers heel herkenbaar.

Voor wie meer info wenst over dit boek, geef ik graag nog even de korte inhoud mee :

Elk verhaal heeft twee kanten… Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland. De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet. Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen. Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren. Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken. Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Terras Altas – Puur Wit is een fantasyverhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid, waarin niets zo eenvoudig is als het lijkt… Van Patty van Delft, de schrijfster van de meeslepende Drägan Duma serie.

Wat denk jij van deze cover? Heeft ook meteen je hart gestolen?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories