5 Boeken die in maart op mijn verlanglijst staan

5

Elke maand verschijnen er grote hoeveelheden boeken, voor elk wat wils en eigenlijk teveel om zomaar elk boek aan te schaffen dat je interessant lijkt. Afhankelijk van je smaak weet de ene uitgave je al sneller te lokken dan de andere en dan ga je uiteindelijk gewoon lekker op de blurb of de coverafbeelding af.

Elke maand licht ik graag een vijftal boeken uit die omwille van een mooie coverafbeelding, een aantrekkelijke blurb, een aangename vorige leeservaring of een combinatie van voorgaanden mijn aandacht wisten te trekken.

Mag ik je voor de maand maart 2021, voorstellen aan…

De Verbandbende in het land van de nacht – Alessandro Vicenzi

Laat je inpakken door het allerleukste avonturenteam ooit!

Wat krijg je als je twee piepjonge archeologen, een paar Egyptische mummies en een gemummificeerde kat bij elkaar zet? Juist: de Verbandbende! Dit heldenteam ontrafelt mysteries, reist door tijd en ruimte en beleeft de gekste avonturen.

Dit boek begint met een vreemde gebeurtenis: mummiekat Mioe is verdwenen uit het museum. De enige aanwijzing is een mysterieus gloeiend gat in het gebouw. De Verbandbende besluit achter Mioe aan te gaan en door het gat te springen.

Dit is het begin van een avontuur vol geweldige goden, pratende sfinxen en gevaarlijke grotten. Het is aan de Verbandbende om te ontsnappen aan het land van de nacht!
Met leuke Egyptische weetjes achterin.

Later – Stephen King

Normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Jamie Conklin is enig kind. Als zoon van een alleenstaande moeder die lastig rond kan komen, wil hij niets liever dan een normale jeugd. Maar jammer genoeg voor Jamie is hij allesbehalve normaal…

Geboren met een bovennatuurlijke gave die hij van zijn moeder geheim moet houden, ziet Jamie dingen die niemand anders kan zien en weet hij meer dan eigenlijk mogelijk zou moeten zijn. Wanneer een rechercheur van de New Yorkse politie hem betrekt bij de klopjacht op een moordenaar, komt Jamie oog in oog te staan met een overledene. Maar de prijs die staat op het gebruiken van zijn gaven is veel hoger dan hij ooit had gedacht – deze geest is namelijk niet van plan om weg te gaan.

Later is een krachtig en spookachtig verhaal met ondertonen van de klassieke thriller It. Een onvergetelijke zoektocht naar wat ervoor nodig is om op te staan tegen het kwaad en al zijn gezichten.

Mijn dikke vette zombiegoudvis – Mo O’Hara

Een hilarisch boek vol illustraties over een knettergekke zombiegoudvis die uit is op wraak…

Als Toms gemene broer Mark op een dag thuiskomt met een goudvis om op te experimenteren, besluiten Tom en Pradeep, zijn beste vriend en buurjongen, dat het tijd is om in te grijpen.

Maar ze zijn net te laat en Mark heeft al rare groene stofjes in de kom van Frankie de goudvis gegoten.

Tom en Pradeep vinden Frankie spartelend in zijn kom en besluiten hem te redden door hem een schok te geven met een batterij. Maar dan gebeurt er iets dat ze ab-so-luut niet hadden verwacht: de vis komt weer tot leven…

Het is een zombiegoudvis! En de vis is vastbesloten wraak te nemen op Mark…

De Krokodillenfabriek – Dries Deschepper

Een grappig en razend spannend verhaal over vrienden, zombies, ketchup … en krokodillen. Voor avonturiers vanaf 10 jaar.

Tot die ene dag had mist geen speciale betekenis voor Mila.

Nu is de mist het startsein voor een reeks bizarre gebeurtenissen.

Hoe noem je anders het verdwijnen van de pizzeria?

Of de komst van een monster dat de toegang tot hun favoriete speelplek verspert?

Maar Mila laat zich niet afschrikken. In de oude ketchupfabriek maken zij en haar vrienden kennis met de enge Igor, zombieachtige mannen en de vreemde inhoud van de vroegere ketchupketels.

Amari en de Nachtwachters – B.B. Alston

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft.

Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken.

Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt.

Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het grote aanbod en er zijn vast nog heel wat andere titels waar naar uitgekeken wordt. Welke titels staan op jouw verlanglijstje voor deze maand?

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories