Boekentip : De Uitverkorene

B

Onze boekentip voor Young Adult van deze week, is het eerste deel van de nieuwe reeks van Taran Matharu. Omdat we zo genoten hebben van de Summoner-reeks, stond deze titel al een eindje heel hoog op onze verlanglijst. En de eerste meningen zijn alvast heel positief.

Cade wordt van het ene op het andere moment vanuit zijn eigen tijd en leven naar een andere wereld getransporteerd.

Al snel blijkt dat het rijk waarin hij is beland, wordt bewoond door wezens uit het verleden: prehistorische dieren, monsterlijke beesten en – wat eigenlijk nog vreemder is – mensen uit verschillende tijdperken.

Cade heeft maar weinig tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving, want al snel moet hij samen met een groep anderen meedoen aan een bruut toernooi, dat georganiseerd wordt door geheimzinnige opperheren.

Wie zijn zij? En waarom hebben ze juist deze jongeren uitgekozen?

Cade moet zich klaarmaken voor de strijd, want vluchten is geen optie…

Boekgegevens :

  • Uitgeverij : Best of YA
  • Aantal pagina’s : 320
  • ISBN : 9789000365753

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories