Mirjam Mous

M

Hallo Lookiefans,

Mijn naam is Mirjam Mous (ja, echt) en ik werd op 7 november 1963 in Nederland geboren. Officieel in de plaats Oosterhout, maar ik ben in Made opgegroeid. En dat dus zonder te verhuizen. Mijn ouderlijk huis bleef waar het was, het waren de gemeentegrenzen die veranderden.

Ik was een dromerig meisje dat niet genoeg had aan alleen de dorpsbibliotheek. Voor mijn verjaardag vroeg ik steevast boeken (en nog steeds). Omdat ik enig kind ben, voelden de personages bijna als familie. Het was toen al mijn droom om schrijver te worden. Alleen: hoe deed je dat? En kon je daar wel van leven?

Ik besloot eerst juf te worden en dat bleek een prima keus. Ik vond het leuk om voor de klas te staan. Schrijven deed ik in mijn vrije uren. Ik moest nog veel leren en kilometers maken om goed genoeg te worden. In 1998 is het eindelijk gelukt en kwam mijn eerste boek Monsters Mollen! uit.

In 2005 ben ik gestopt met lesgeven en fulltime gaan schrijven. Dat doe ik in mijn fijne werkkamer in ons herenhuis in Breda, waar ik met mijn man Wim woon. (Hetzelfde huis als dat van Inkie in mijn thriller 2C.)

De leerlingen in mijn klas vonden boeken vaak stom en saai. Daarom schrijf ik verhalen met veel vaart, spanning en humor. Ik zie het als mijn missie om zo veel mogelijk kinderen en jongeren aan het lezen te krijgen. Dat lukt vooral met mijn thrillers. Mijn bekendste boek is Boy 7, dat zowel in Nederland als in Duitsland is verfilmd.

Ik schrijf voor verschillende leeftijden en in verschillende genres. Mijn boeken zijn vertaald in het Duits, Pools en Koreaans.

Mijn laatste twee thrillers vormen een duologie. H@ck gaat over het leven in de nabije toekomst. Ik heb de wereldproblemen van nu verpakt in een spannend verhaal, verteld vanuit Holden en Prissy, een broer en een zus.

Meer weten? Kijk op mijn website https://mirjammous.nl/ of volg me via Facebook of Instagram (mousmirjam).

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories