Anka Willems

A

Hoi Lookiefans, ik ben Anka Willems, geboren op 21 april 1969 te Stadskanaal, en al meer dan 30 jaar bezig met tekenen en schilderen, maar pas sinds een jaar of 3 aan het schrijven geslagen.

In 2017 heb ik mezelf geoefend in het schrijven door wekelijks een gedicht met illustratie te maken en die op Facebook te publiceren. Deze zijn ook terug te vinden op mijn website.

Ik schrijf voornamelijk in dichtvorm, maar momenteel ben ik ook bezig met een kort verhaal. Ik schrijf in het Nederlands, Engels en Gronings. Er ligt op dit moment zelfs al een nieuw prentenboek klaar om opgestuurd te worden naar een uitgever mijn hoofd gonst van de idee├źn voor de volgende boeken.

Ik maak illustraties voor particulieren en bedrijven en portretten van mens en dier. In 2013 stond ik ook in voor de illustraties van de gedichtenbundel van Marleen Hes.

‘Padden op pad’ is mijn eerste boek, die ik zelf heb geschreven en van illustraties voorzien.

Dit is een boek over bijzondere padden.
Padden die er raar uitzien, met namen die je bekend voorkomen.
Padden die je nog nooit hebt gezien.

Ben je benieuwd hoe ze eruit zien? Of ze vijanden hebben en avonturen beleven? Twijfel dan niet en ontdek het allemaal!

  • Uitgeverij : Uitgeverij Life
  • Aantal pagina’s : 39
  • ISBN : 9789078437659

Ik heb alvast een grote affiniteit met fantasy, natuur en dieren, wat je duidelijk terug kunt zien in mijn tekeningen en schilderijen. Mijn werk is vooral kleurrijk en gedetailleerd, en wordt wel eens beschreven als sprookjesachtig en sfeervol. Ik maak gebruik van verschillende materialen en technieken om mijn onderwerpen uit te beelden en ik ga nieuwe uitdagingen niet uit de weg.

Vandaar dat ik me de laatste jaren ook op het schrijverspad heb gewaagd en veelal in dichtvorm mijn spinsels op papier zet.

Voor wie wat meer over me wil lezen, kan je alvast in dit interview terecht : Maccazine

Met vriendelijke groet,

Anka Willems

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

Voeg een opmerking toe

Categories