Hilda Spruit

H

Hoi Lookiefans, ik ben Hilda Spruit, geboren in Bleiswijk op 24 april 1961, als dochter van een middenstander. Samen met mijn partner en maatje Ruud en onze kat Julia woon ik in Zoetermeer. Ik heb twee dochters en vijf kleinkinderen en werk drie dagen per week als creditmanager in een onwijs leuk IT-bedrijf. Daarnaast schrijf ik kinderboeken, korte verhalen en gedichten voor onder andere Borre Leesclub, Bobo, BLOOM-magazine en het thuisfront van de Koninklijke Landmacht. Schrijven en de Nederlandse taal zijn altijd mijn grote passie geweest. Als meisje van tien kroop ik al achter de oude typemachine van mijn vader met wie ik vele uren schrijvend in zijn kantoor achter de witgoed-winkel doorbracht. Mijn vader was een groot verhalenverteller. Zijn boeiende verhalen en aanmoedigingen hebben ervoor gezorgd dat ik niet meer met schrijven wilde stoppen.

In 2006 kwam bij Borre Leesclub mijn eerste voorleesboekje uit, getiteld: Het spook op zolder. Daarna heb ik nog drie andere verhalen voor Borre Leesclub geschreven, die vrij snel na elkaar uitkwamen.

In 2015 werd mijn eerste paranormal young adult-roman, Geestverwanten, geboren, waarmee ik in 2016 de Jonge Jury Debuutprijs won. Daar ben ik natuurlijk ongelooflijk blij mee.

Het Spook op Zolder

Iris en Robin spelen bij oma.
Op de zolder vinden ze in een grote kist de trouwkleren van opa en oma.

Robin zet de hoge hoed op en Iris wil de trouwjurk aantrekken.
Maar dan opeens begint de sluier uit zichzelf te bewegen!
Het zal toch geen spook zijn?

  • Serie : De Gestreepte boekjes
  • Aantal pagina’s : 25
  • ISBN : 9789089220653

In mijn vrije tijd schrijf ik graag verhalen die uit het leven gegrepen zijn, over vriendschappen, teleurstellingen en de draad weer oppakken, en over mysterieuze en paranormale dingen die echt kunnen gebeuren. Omdat mijn vader de gave had – waar hij overigens niet mee naar buiten trad – was het paranormale in ons gezin heel normaal. Mijn vader was een nuchtere man die zijn gave alleen gebruikte als het nodig was. Toen ik besefte dat mijn pa anders was dan andere vaders en ikzelf soms ook paranormale ervaringen begon te krijgen, ben ik er heel veel over gaan lezen. Daarnaast ben ik naar lezingen gegaan, heb beurzen bezocht, trainingen en opleidingen gevolgd en veel met helderzienden/mediums gesproken. Voor Geestverwanten kon ik daarom uit vele bronnen putten. In het boek en het vervolg erop zijn dan ook persoonlijke ervaringen verwerkt. Voor mijn boeken doe ik ook altijd veel aan research en vraag alles na wat ik niet weet aan o.a. politie en forensische opsporing. Voor Geestverwanten heb ik zelfs een opleiding uitvaartverzorging gedaan.  

Na het winnen van de Jonge Jury Debuutprijs werd Geestverwanten ingesproken als luisterboek en opgenomen in de bibliotheekservice van Passend Lezen https://www.passendlezen.nl/iguana/www.main.cls en onlangs is er bij uitgeverij Dyslexion https://www.dyslexion.nl/ een dyslexie-vriendelijke versie van het boek uitgekomen. Dat al die dingen op mijn pad komen, kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn!

Leesfragment Geestverwanten : Klik hier

Inmiddels heb ik ook een vervolg op Geestverwanten af, dat losstaand van deel één gelezen kan worden. Ik verwacht dat Geestverwanten2 ergens in het voorjaar van 2020 uit zal komen.

Met vriendelijke groet,

Website : https://www.hildaspruit.nl

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

1 opmerking

door Jeroen Dejaegere

Categories