Nico De Braeckeleer

N

Hoi! Mijn naam is Nico De Braeckeleer. Ik schreef al één keer onder het pseudoniem Nicholas Walker. Voor het overige schrijf ik onder mijn eigen naam. Ik ben geboren op 8 april 1974 in Dendermonde, en woont nu in Londerzeel samen met mijn vrouw, drie kinderen en poesje Snoesje (die trouwens meespeelt in al mijn boeken van ‘Hartsvriendinnen’).

Ik ben zowel auteur als scenarist. Wat televisie betreft, schreef ik onder andere scenario’s voor ‘Familie’, ‘FC De Kampioenen’, ‘Hallo K3’, ‘Kosmoo’ en ‘Nachtwacht’. Daarnaast schreef ik ook al vier films voor Studio 100. Wat mijn boeken betreft, mijn eerste publiceerde ik bij Standaard Uitgeverij in 2002: ‘De Ring van Jupiter’, een fantasyverhaal 10+. Sindsdien verschenen er al meer dan 70 boeken van mij, zowel voor kleuters, beginnende lezers, 8+, 10+, 12+ als young adults, en zelfs twee romans voor volwassenen.

Ik ben beginnen schrijven op mijn 13de nadat ik het griezelboek ‘Grieselstate’ van Anthony Horowitz had gelezen. Zo’n verhaal wilde ik ook ooit schrijven. Ondertussen is schrijven mijn grootste hobby, passie en werk geworden. Want wat is er leuker dan personages en werelden verzinnen om die op papier tot leven te laten komen? Juist, niets! Maar pas vanaf 2011 ben ik voltijds actief als auteur en scenarist. Voordien werkte ik enkele jaren als informatieambtenaar van de gemeente Grimbergen.

Waar ik het meest trots op ben zijn ADEM, BOE!KIDS en mijn VAMPIERREEKS (al is dat een moeilijke keuze omdat ik al zoveel reeksen schreef: ‘Manon op de manege’, ‘Dodenwereld’, ‘Hartsvriendinnen’,…).

“ADEM” is een young adult-serie die zich afspeelt in 2165, na een serie zware natuurrampen als gevolg van de klimaatverandering. De vier hoofdpersonages zijn vier jongeren die proberen te overleven in deze apocalyptische wereld: Skye, Colin, Jazz en River.

Het is een coming-of-ageverhaal waarin rauwe, schokkende momenten en aangrijpende, gevoelige scènes elkaar afwisselen.

De vier boeken in de reeks zijn ‘TSUNAMI’, ‘IJS’, ‘VUURSTORM’ en ‘OASE’.

De reeks begint op het ogenblik dat een brute bende de vestiging overvalt waar Skye en Colin wonen. Samen met vele andere jongeren worden ze ontvoerd. Ze denken nog maar aan één ding: ontsnappen en elders een nieuw leven opbouwen.

De twee ontmoeten River en Jazz, en samen beslissen ze op zoek te gaan naar Civitas, naar wat Jazz heeft gehoord de enige plek op aarde waar je nog kunt leven zoals vóór de klimaatverandering.

Deze serie wordt uitgegeven door uitgeverij Bakermat.

“BOE!KIDS” is een AVI-reeks waarin voor verschillende leeftijden (7+ tot 10+) maar liefst 30 boekjes zijn verschenen. Het 31ste boekje, en tevens het laatste, is getiteld ‘DE GEEST VAN DE MUMMIE’ en verschijnt najaar 2019.

BOE!kids brengt spannende, grappige, avontuurlijke verhalen op AVI-niveau. De verhalen spelen zich af op de planeet Smonster waar alleen maar monsters wonen. De lezer volgt zes jonge monstertjes die samen een detectiveclub oprichten om mysteries te ontrafelen en misdaden te bestrijden. Deze zes personages zijn Wolf (een weerwolfjongen), Mie (een mummiemeisje), Pier (een vampierjongen), Nes (een drakenmeisje), Pas (een heksenmeisje) en Boe (een spookjongen). BOE!kids is mijn best lopende reeks.

Sommige boekjes in de reeks werden tot zelfs vier keer herdrukt. In totaal gingen er al bijna 100.000 boekjes van deze AVI-reeks over de toonbank.

Deze serie wordt uitgegeven door Van Halewyck.

Bij uitgeverij Kramat geef ik regelmatig een VAMPIERBOEK (10+) uit. Deze boekjes hebben niets met elkaar te maken, behalve dan dat ze altijd over vampiers gaan.

Maar elke keer zijn het andere vampiers en zijn het andere hoofdpersonages die te maken krijgen met deze wezens van de nacht.

Er verschenen al vier vampierboeken van mij: ‘VAMPIERVIRUS’, ‘VAMPIERWOLF’, ‘VAMPIER EILAND en ‘VAMPIER GAME’.

Momenteel werk ik aan mijn vijfde vampierboek. Het verschijnt 2020.

Deze vampierboeken zijn echt griezelig en soms ook bloederig. Dus niet voor gevoelige lezers.

Wil je meer weten over mij en mijn schrijfsels, dan kan je terecht op mijn website www.nicodebraeckeleer.be Ook op facebook en Instagram ben ik actief.

Over de auteur

Jeroen Dejaegere

Groot liefhebber van film, series, comics, strips en allerhande boeken. Beluisteraar van zowat elk muziekgenre, maar met een hart voor de zwaardere metalen. Mijn kijk- en leesvoorkeur gaat uit naar fantasy en science-fiction, maar een thriller gaat er ook wel af en toe vlot in.

Ondertussen is mijn boekencollectie uit zijn voegen gebarsten en probeer ik hier mijn bevindingen en ervaringen neer te pennen.

2 opmerkingen

Categories